Hrvatska

DOTLE JE DOŠLO U Zagrebu bolnica za lečenje od interneta

Objavljeno: 06.02.2017 | 11:53Izvor: Alo!

U Hrvatskoj otvaraju novu dnevnu bolnicu koja će lečiti zavisnike od interneta, a to je, uglavnom, mlađa populacija.

U zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" uskoro otvaraju ustanovu koja će se baviti osobama koje "žive na internetu".

Bolnica je namenjena punoletnim osobama za koje se utvrdi, nakon individualne obrade, da su zavisne od interneta ili da su na korak do toga.

Psihijatar Davor Bodor, koji stoji iza koncepta dnevnih bolnica za zavisnike od alkohola i kocke, i doktor Irena Rojnić Palavra, psihijatar koji će se baviti internet zavisnicima, upozoravaju da je najčešće reč o mladima.

Mlade osobe na internetu pronalaze nešto zbog čega se osećaju bolje nego u realnom životu. Ponekad je to društvo, zabava, realizovanje fantazija ili beg od turobne stvarnosti.Najčešće je reč o zavisnosti od video-igrica, društvenih mreža i pornografije.

Lekari upozoravaju da zavisnici bivaju sve duže i duže na internetu, traže sadržaje sve jačeg sadržajnog potencijala, gube kontrolu nad vremenom provedenim za kompjuterom, nervozni su kad nemaju pristup internetu ili nisu na njemu.

Stručnjaci procjenjuju da je u Hrvatskoj od interneta zavisno 11 odsto populacije ili 400 hiljada ljudi, navode portali.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u