BiH

TUGA U ZVORNIKU Ubijeni Lazar na večni počinak otišao s igračkama

Objavljeno: 27.08.2016 | 22:53Izvor: Blic

Rodbina, komšije i prijatelji juče su u Petkovcima kod Zvornika prisustvovali sahrani dvadesetomesečnog dečaka Lazara Rebića, koji je pre nekoliko dana mučki ubijen u rejonu Donje Kamenice.

Osumnjičena za njegovo ubistvo je 34-godišnja Fatima Durak, koja je bila u vanbračnoj zajednici s dečakovim ujakom Mijatom Rankićem.

Fatima je zadržana u jednomesečnom pritvoru, dok je Mijat pušten na slobodu, ali juče nije bio na poslednjem ispraćaju svoga sestrića, čije je telo nakon smrti stavio u najlon kesu te ga prekrio kamenicama i tanjim slojem zemlje.

U Petkovce je stigla i dečakova majka Rosa, koja je Lazara i njegovog devetomesečnog brata Marka te oca Slađana ostavila bez ikakvog obrazloženja i otišla “lutati” Zvornikom i okolinom.

- Nazvala me i pitala može li prisustvovati sahrani. U prvi trenutak nisam pristao na to, ali sam joj na kraju dozvolio da dođe - kazao je za “Avaz” Slađan Rebić, otac mučki ubijenog dečaka.

Majka Rosa
Foto: avaz.ba / PromoMajka Rosa

Nakon Rosinog bega od dece i supruga, Centar za socijalni rad u Zvorniku brigu o Lazaru i Marku poverio je Mileni i Peri Rankiću, njenim roditeljima, jer otac Slađan zbog poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti da se u potpunosti posveti njihovom podizanju.

Ipak, Milena i Pero su, uz blagonaklonost zvorničkih socijalnih radnika, decu prepustili Fatimi i Mijatu, osobama sklonim konzumiranju alkohola i nasilju, koji su se ponadali da će dobiti jednokratnu novčanu pomoć kao protuuslugu.

Nažalost, Lazar nije preživeo torturu u njihovom domu, dok je posle nezapamćenog zločina u zvorničkom kraju devetomesečni Marko još u kući bake Milene i deda Pere, iako tamo ne postoje elementarni uslovi za boravak deteta.

- Bio sam zauzet organizovanjem sahrane i nisam bio u mogućnosti posetiti Marka. Narednih dana otići ću u Centar za socijalni rad da vidim šta ću i gde sa sinom - rekao je Slađan.

Otac Slađan ljubi kovčeg
Foto: avaz.ba / PromoOtac Slađan ljubi kovčeg

Njemu su podršku u najtežim trenucima pružile kolege iz zvorničke “Glinice”, ali i brojne komšije i prijatelji. Svi oni su plakali u vreme verskog obreda i izgovorenih reči pravoslavnog sveštenika. Zaplakao je i sveštenik...

Majka zanemela

- Sveštenik je bio u civilu jer Lazar nije stigao ni da bude kršten - kazao je tihim i tužnim glasom Slađan Rebić, kojeg je kao tromesečnog dečaka ostavila majka, a brigu o njemu preuzeo je otac koji je pre nekoliko godina preminuo.

Avaz.ba je razgovarao i s Mijatom Rankićem, Lazarovim ujakom, koji je zajedno s Fatimom Durak bio osumnjičen za dečakovo ubistvo. Kazao je da se posle puštanja na slobodu slabo kreće jer strahuje za svoju sigurnost.

- Danas sam uspeo da odem u branje gljiva. Morate me razumeti, u ovom trenutku zaista nisam u mogućnosti da komentarišem tragični događaj - kazao je Mijat Rankić.

Majka ljubila kovčeg

Majka Rosa nije progovarala. U trenutku kada je beli sanduk s telom nevinog dečaka iznesen u dvorište, ona je zaplakala i poljubila sanduk.

Komšije i rodbina su u tuzi i neverici komentarisali kako se tragična sudbina mogla izbeći, ali je to za Lazara juče, nažalost, bilo prekasno.

Beli sanduk je stavljen na traktorsku prikolicu, zajedno s igračkama, a svoj smiraj dvadesetomesečni Lazar pronašao je na groblju u Petkovcima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u