BiH

TUGA U NOVOM GRADU: Tri sina dala je za Republiku Srpsku, a sada je umro i četvrti

Objavljeno: 26.08.2016 | 23:44Izvor: Kurir

U Novom Gradu danas je sahranjen Zoran Marčeta, sin Kristine Marčete iz Svodne kod Novog Grada, koja je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila tri sina.

Zoran Marčeta umro je juče. On se posle pogibije braće vratio iz Slovenije i ostao da živi u Svodni. Njegov brat Dušan poginuo je 1991. godine na slavonskom ratištu, a dve godine kasnije, na Suvoj Međi poginula su njegova dva brata Drago i Boro Marčeta.

Majka Kristina, koja je umrla 24. jula 2005. godine, za života je odlikovana Ordenom Miloša Obilića, Dušan i Drago su posmrtno odlikovani Medaljom zasluga za narod, a Boro Ordenom majora Milana Tepića.

Predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović uputio je saučešće porodici Marčeta povodom smrti Zorana Marčete.

"Republička organizacija izražava najdublje saučešće porodici Marčeta i želimo da podsjetimo na ogroman doprinos porodice Kristine Marčete čija su tri sina poginula za stvaranje Republike Srpske", rekao je Mitrović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u