BiH

TRAGIČNA SMRT DRUGARICA IZ ORAŠJA: Zajedno studirale u Beču, za praznike došle kući i ugušile se

Objavljeno: 01.01.2017 | 22:14Izvor: Kurir

Tuga danas, na Novu godinu, vlada u oraškom naselju Donja Mahala. Svi su zanemeli pred tragedijom u kojoj su nastradale dve devojke – dvadesetjednogodišnje Marija Damjanović i Magdalena Dominović.

U Orašje su došle iz Beča da dočekaju Novu godinu. Zaspale su uz grejalicu na plin i više se nisu probudile. Obdukcija će da utvrdi tačan uzrok smrti, javlja ATV

Prvi januar Damjanovići dočekaše zavijeni u crno. Otac nastradale devojke ispričao je šta se tačno dogodilo. Bez komentara su bile i komšije koje su se okupile ispred porodične kuće.

Njihova beživotna tela juče ujutro pronašao je Zvonko Damjanović, Marijin otac.

Nogom je razvalio vrata nakon što nisu odgovarale na pozive.

Misli da curenje plina nije uzrok smrti njegove ćerke i njene drugarice ali će sačekati nalaz iako mu, kako je rekao, to nimalo neće olakšati bol.

Nesretne devojke su živele i radile u Beču, gde su tokom školovanja delile i učeničku klupu. Prijateljstvo su nastavile i na studiju za službenike, a ovu Novu godinu su htele da proslave u domu Marijinih roditelja u Donjoj Mahali, gde su stigle u petak kasno naveče, piše Pogled.ba.

- Nakon ispijene kafe kod komšinice, zajedno su pošle na spavanje u prizemlju kuće i usred hladne noće upalile su plinsku peć, što je bilo kobno. Plin ih je prvo omamio pa usmrtio, a velika tragedija se otkrila sutradan malo pre podne. Marijin otac ih je zvao na kafu te, kada je kroz prozor vidio da nepomično leže i ne odgovaraju na brojne pozive, provalio ulazna vrata. Ali, već je bilo prekasno - prepričavaju još u neverici meštani, koji imaju samo reči hvale za sedmočlanu porodicu Damjanović.

Kako kažu, nakon rata u BiH i kasnije neperspektivnosti, ova porodica je potražila bolji zivot u Austriji.

- Njih dve su s društvom planirale proslavu u jednom lokalnom klubu. Iza Marije su ostali roditelji te tri brata i sestra, a iza Magdalene, koja je takođe, poreklom iz Bosne, roditelji te brat i sestra – ispričali su meštani.

(ATV, Pogled.ba)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u