BiH

SVE DEBLJI DOSIJE PRIJEDORSKOG HIRURGA Ovaj put uzeo 1000 KM za lažne nalaze

Objavljeno: 26.12.2016 | 23:08Izvor: Blic

Prijedorski hirurg Marinko Lovre uhapšen je danas na radnom mestu prilikom primanja mita od jednog pacijenta.

Ovo nije prvi put da je ovaj lekar uhapšen. Pažnju javnosti izazvalo je i njegovo hapšenje u novembru 2014. godine kada je, prema informacijama iz policije, ženi umesto slepog creva izvadio jajnike.

Prema nezvaničnim informacijama, Lovre je ovaj put od jedne osobe tražio 1.000 KM kako bi mu napravio lažne nalaze. Međutim, dobio je označene pare, pa je uhapšen odmah posle uzimanja mita.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović rekla je da je on uhapšen neposredno nakon što je od jedne osobe primio novac kao mito.

- Aktivnosti su sprovedne u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta – istakla je Miljanovićeva.

Miljanovićeva je dodala da se zahvaljuje građanima na saradnji prilikom rasvetlavanja ovog krivičnog dela i pozvala sve one koje imaju slične informacije da policiji prijave koruptivna krivična dela.

Protiv Lovre se još u Okružnom javnom tužilaštvu vodi postupak zbog slučaja iz 2014. godine, kada je tokom operacije slepog creva ženi osim tog organa odstranio i jajnik, a da joj to nije ni rekao.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u