BiH

SIN HANKE PALDUM: Tvrdi da su ga skinuli sa vešala, nakon što je autom udario tri devojke

Objavljeno: 07.02.2016 | 18:59Izvor: Kurir

U četvrtak je, čitanjem optužnice, u opštinskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Mirzadu Brkiću, sinu pevačice Hanke Paldum. Brkić je 14.01.2014. godine u ulici Zvornička automobilom udario pešakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju zbog čega se goni za krivično delo.

Brkić je upravljao neregistrovanim vozilom marke Nisan, brzinom od 70 km/h, a u jednom trenutku je skrenuo u suprotnu traku i na trotoaru udario pešakinje. Magbula i Arijana su tom prilikom zadobile teške telesne povrede, a Kovačeva je lakše povređena.

"Tužilaštvo namerava dokazati da je optuženi počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i za naredni pretres predlažemo oštećene pešakinje kao svedoke", rekla je tužiteljica Aida Bajraktarević.
Lejla Čović, advokat Mirzada Brkića rekla je da su u toku pregovori sa Tužilaštvom oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice. Brkić je priznao da je on upravljao automobilom, kao i da je s njim bila još jedna osoba.

"Gospodin je pošao da izađe preko ulice, ja sam skrenuo da ga ne udarim i malo se vratio jer sam izleteo iz trake. Kunem se da sam samo dvoje udario, treću osobu nisam. Videli su skup džip, sina Hanke Paldum i rekli da ću platiti odštetu", priznao je Brkić. Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada bi trebale svedočiti povređene pešakinje.

Brkić se tereti da je počinio teško krivično delo protiv sigurnosti saobraćaja, tako što je 14.01.2014. godine automobilom udario tri pešakinje, od kojih su dve teško povređene. Tužiteljka Aida Bajraktarević izjavila je da je Brkić tog dana vozio neregistrovani automobil Nisan, vraćajući se iz sarajevskog naselja Hrasno prema Skenderiji, brzinom od 70 kilometara na sat, iako je ograničenje u naseljenom mestu 50 km/h, kao i da se kretao desnom trakom. U jednom trenutku je, kako se navodi u optužnici, u ulici Zvornička naglo skrenuo u levo, a potom u desnu stranu, te je sa ulice skrenuo na trotoar i prednjim delom automobila udario pešakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju.

Brkićeva pravna zastupnica, Lejla Čović, rekla je da ne želi iznositi uvodne reči i da su u toku pregovori sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice, koji Sudu uskoro treba biti dostavljen.
Njegovo najavljeno priznanje krivice pomalo je iznenađuje, s obzirom da je pred Sud priveden po poternici.

 

(senzacija.ba)



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u