BiH

PRETUKAO NASTAVNIKA ZBOG JEDINICE IZ LIKOVNOG: Nezadovoljni otac u incidentu koristio i ČEKIĆ!

Objavljeno: 16.02.2017 | 17:14Izvor: Kurir

Mediji su danas izvestili kako se u čapljinskoj školi jutros oko 8 sati dogodio incident u kojem su učestvovali nastavnik likovne kulture Gratis Ferenc i Dominik Lubina, roditelj deteta kojem je nastavnik dan ranije dao jedinicu.

Nastavnik čapljinske Osnovne škole "Vladimir Pavlović", koji je sudelovao u jutrošnjem incidentu u toj školi, zadobio je lake telesne povrede i pušten je na kućno lečenje.

Nakon obrade u Centru urgentne medicine SKB Mostar, ustanovljeno je da je pacijent G. F. zadobio lake telesne povrede i da je pušten na kućno lečenje, saznaje Fena iz Univerzitetske klinike Mostar.

Nastavnik je nakon incidenta hitno prevezen u Mostar u Centar urgentne medicine. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije javnost je obaveštena kako je u incidentu korišćen čekić, a prema tvrdnjama Dominika Lubina, njime se koristio nastavnik, a ne on.

Lubina je u saopštenju koje je dostavio medijima objasnio kako je jutros želeo da porazgovara s direktorkom škole kako bi ukazao "na pedagoške greške nastavnika likovne kulture“.

Međutim, kako se navodi u saopštenju, pri dolasku u školu Lubina se s nastavnikom posvađao, a došlo je i do manjeg fizičkog kontakta, nakon čega se situacija smirila.

"Tada sam ja ostao da razgovaram s domarom u prostoriji recepcije, a Ferenc je izašao izvan prostorije i zatvorio vrata da bi se posle dvadesetak sekundi vratio, uleteo u prostoriju s velikim čekićem u ruci i zamahnuo prema mojoj glavi. Ja sam se izmaknuo, ali me je pogodio u desnu butinu i onda mu je domar oteo čekić iz ruke i tada je Ferenc napustio prostoriju, a ja sam u pratnji domara otišao do svog auta i dao izjavu u policiji, a zatim na pregled u Dom zdravlja Čapljina, gde su mi konstantovane povrede na prsnom košu i na desnoj nozi", naveo je Lubina u svom saopštenju.

Gratis Ferenc zasad je nedostupan za komentar o ovom događaju, a iz policije tvrde da je u toku obrada slučaja.

(Klix.ba)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u