BiH

BAŠKARI SE Kačavenda okajava grehe u najlepšem manastiru na svetu!

Objavljeno: 06.02.2016 | 08:39Izvor: Alo!

Svako bi očekivao da mesto gde danas živi penzionisani Vasilije Kačavenda bude skromni pokajnički kutak, neka isposnica za iskajavanje grehova kojih dokazano ima napretek.

Međutim, ozloglašeni vladika živi u najvelelepnijem zdanju u svim srpskim eparhijama manastiru Svete Petke, poznatijem kao Pet jezera, u Republici Srpskoj, u dvorcu sa sjajnim kupolama na kojima bi mu pozavideli i sami šeici, piše najnoviji NIN!

Ovaj manastir je toliko velelepan da je njegov Vladičanski dvor u Bijeljini zvani „mali Versaj“ zbog skupocenog nameštaja ništa spram njegove najnovije „zadužbine“! Oni koji su imali priliku da vide njegov dvor ispričali su da to čudesno zdanje ničim ne pripada seoskom predgrađu Bijeljine, već da taj kompleks raskošnih građevina u sklopu crkve zapravo podseća na luksuzne hotele na plažama Egipta ili Dubaija. A upućeni kažu da sličan manastir postoji samo u Rusiji i još na jednom mestu.

Ovo je zgrada u kojoj „robija“ KačavendaOvo je zgrada u kojoj „robija“ Kačavenda, Foto: Oliver Bunić

O Kačavendi, koji je jedini stanovnik ove vile na pet spratova prekrivene mozaicima, brinu tri monahinje koje, kako su meštani cinično prokomentarisali, mogu da budu „mirne glave“ jer je eksvladika odavno sve žene okarakterisao kao „prljave i odvratne“.

A u unutrašnjosti crkve, mesta na kom se penzinisanjem, prema rečima patrijarha srpskog Irineja, završilo „sporno pitanje Kačavende“, nalaze se natpisi kakvi se retko mogu naći u još nekoj svetinji budući da su na oltarskim ikonama naznačene cene od 359 do više od 2.000 maraka, koje, kako su objasnile monahinje, mogu da se otkupe u „duhovnom smislu“, što znači da se na ime priloga vernika eksvladika moli za zdravlje i sreću priložnika. Pa se tako na ikoni Presvete Bogorodice nalazi natpis sa ispisanim „kupljeno“, a na ikonoma Svetog Danila i Apostola Pavla i Petra „zauzeto“.

Kačavenda „kažnjen“ i „audijem“

Ovde se ne završava priča o vladičinom raskalašnom životu. Naprotiv, nikad kažnjeni Kačavenda, uprkos svim video-dokazima pedofilije, čiju je autentičnost potvrdila i policija, uprkos tome što je zbog njegovog zlostavljanja Milić Blažanović, 17-godišnji bogoslov iz Petrovog Sela na Ozrenu, ručnom bombom sebi oduzeo život (ili mu je sam vladika u tome “pomogao”, u šta otvoreno sumnja Bojan Jovanović, nekad otac Serafim iz Beograda) Kačavenda se, naime, vozi ganc novim blistavim “audijem”, zatamljenih i blindiranih stakala... O njemu i životu koji vodi meštani ne žele i ne smeju javno da pričaju, a njihovi razlozi staju u jednu jedinu rečenicu: „Kačavenda je i dalje premoćan iako je penzionisan.“


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u