BiH

Aleksandra je simbol Republike Srpske: Rođena je na isti dan kad i njena otadžbina (VIDEO)

Objavljeno: 09.01.2017 | 11:55Izvor: Telegraf.rs

- Za mene je jako velika čast što sam rođena na Dan Republike Srpske i mogu reći da se ponosim time što sam jedno od dece Republike Srpske - kaže Aleksandra

Devetog januara 1992. godine kada je rođena Republika Srpska, na svet su došle i mnoge bebe. Danas su to devojke i mladići koji imaju viziju.Mira i Slaviša Adamović iz Donjeg Brodca kod Bijeljine dobili su drugu ćerku 9. januara i kako kažu, imaju sada dvostruki razlog za slavlje. Ćerkin rođendan i rođendan Republike Srpske, prenosirtrs.tv.

– Bili su to teški trenuci, trenuci stvaranja Republike Srpske. Mi smo očekivali prinovu i bilo nam je drago da će Republika Srpska da dobije još jednog stanovnika… Da kažemo da nas ima više. Što nas ima više i što smo složniji da stvorimo Republiku Srpsku – kaže Slaviša Adamović.

– Termin porođaja je bio Badnji dan ili Božić. Pošto se nisam porodila ni na Badnji dan, ni na Božić, dobila sam ćerku 9. januara na Dan Republike Srpske kojom se ponosim – ističe majka Mira.

Aleksandra je odrastala zajedno sa otadžbinom. O ratu i ceni koju su platili za postavljanje njenih čvrstih temelja zna iz očeve priče.

– Za mene je jako velika čast što sam rođena na Dan Republike Srpske i mogu reći da se ponosim time što sam jedno od dece Republike Srpske – kaže Aleksandra.

Aleksandra je apsolvent na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Nakon završetka studija, planira da se vrati u Srpsku.

– Republika Srpska može opstati samo sa nama ukoliko imamo zajedničke ciljeve. Smatram da mladi treba da ostanu, jer Republika Srpska ima veliku budućnost za nas mlade i da ne treba ići dalje – rekla je Aleksandra.

Kako ističe Aleksandra, dok smo ujedinjeni, kao što smo bili 9. januara 1992. godine, naša Republika i njeni građani imaće budućnost i niko neće ugroziti njen suverenitet.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u