Zdravlje

U četvrtak imala 72 kilograma u subotu 67! Saznajte kako

Objavljeno: 20.08.2014 | 22:12Izvor: Telegraf.rs

- Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj vodi koja ja napustila moje telo. Osećam se super lagano - rekla je Ramiza Terzimehić koja je ovu dijetu probala pre svega zbog zdravlja

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uviek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilanih tečnosti u telu. Američki doktor, Džon R. Kristofer važio je za dobrog poznavaoca biljnih lekova. Često je svojim pacijentima savetovao peršun kao lek za bubrežne bolesti.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih obolenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna.Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a čitateljka portala Aura.ba je ispričala: “Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj vodi koja ja napustila moje telo. Osećam se super lagano.” (Ramiza Terzimehić, 39).

Ramizin recept je sasvim jednostavan. U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih kašika iseckanog peršuna. Vodu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa iseckanim peršunom.

- Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali voda je ostajala u telu. Odlučila sam da uvin čaj zamenim sa peršunovim, i tako došla do ovih rezultata. Sada sama sušim peršun koji nameravam da koristim i ubuduće – rekla je Ramiza.

Izbacivanje vode iz organizma je veoma važno. Urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne stvari. Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litar čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo, da grickanje listova peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste i kao lek.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u