Zdravlje

MOJOJ MAMI SE NA LICU POJAVILA FLEKICA POSLE FARBANJA: Nekoliko dana kasnije zamalo je umrla (FOTO)

Objavljeno: 22.11.2016 | 19:34Izvor: Telegraf.rs

- Čekam je ispred ordinacije, sa mnogo žena okolo, koje zamišljeno gledaju ispred sebe. Ona izlazi i govori mi reči koje nisam nikad želela da čujem - reći su Bojane Žarković, koja i dalje ne može da veruje šta ju je snašlo

Na Fejsbuku se pojavio status, koji je zabrinuo mnoge žene i naterao ih da odu kod lekara ne bi li proverile u kakvom je stanju njihova koža. Status prenosimo u celosti:

“Moja mama ima rak kože. Mislila sam da se to uvek dešava nekom drugom, ali sad sam konačno shvatila da sudbina ne bira. Ako se to može nazvati sudbinom.

Jednostavno, jednog dana je samo došla od frizera i imala je flekicu iznad uha. Pomislili smo da je to od farbe. Ali flekica se danima nije skidala i počela je da se kruni.

Bila je veličine nokta. Jednog jutra samo me pozvala i rekla da ima krv na jastuku. Pretrnula sam. Pomislila sam da je možda iz nosa ili šta već. Ali onda je proverila i shvatila da sukrvica curi iz te fleke.

Sećam se da sam otišla na posao razmišljajući o tome, ali opet nisam bila zabrinuta ni preplašena. Možda je od farbe, mislila sam.

Ubrzo sam primetila da jedna koleginica dva meseca ne dolazi na posao. Rekli su da je bolensna. I baš se potrefilo nekoliko dana nakon što je mama primetila fleku na licu, saznala sam da je koleginica preminula. Njena uplakana najbolja prijateljica rekla je da je dobila rak kože, a da je sve počelo kad je imala ranicu na licu. Nekoliko meseci se borila i – izgubila je bitku. U tom momentu srce mi je počelo jako da lupa i odmah sam pozvala mamu i zakazala joj pregled kod lekara.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ali ona je već dobila neke kreme od doktora, koje uopšte nisu pomagale. Jedva sam je ubedila da odemo ponovo do doktoru i vidimo o čemu se tu radi.

I pet dana kasnije… Čekam je ispred ordinacije, sa mnogo žena okolo, koje zamišljeno gledaju ispred sebe. Ona izlazi i govori mi da je tumor. Tumor kože. I da se mora skinuti da se ne bi širilo.

Istog momenta smo zakazali operaciju. Skinuli su joj taj deo i rekli da se mora pratiti.

Moja mama je mlada žena i sve vreme me je proganjala misao da se takva stvar može desiti baš bilo kome. I meni.

Ona se uvek zdravo hrani i vodi računa o zdravlju. Fizički je aktivna. Nikad nije imala nikakve probleme.

A sad… sad zna da ima tempiranu bombu u organizmu. Zato vas sve molim da idete kod lekara i pregledate se. Moramo uzeti život u svoje ruke. Moramo pomoći sebi na vreme.”

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u