Zdravlje

Kako uništavate svoje telo, a da toga niste ni svesni

Objavljeno: 22.09.2014 | 13:24Izvor: Telegraf.rs

Iako najčešće o tome uopšte ne razmišljamo, svi mi svakodnevno pravimo gluposti koje su vrlo štetne za naše telo i njegovo zdravlje

Tuširate se svaki dan, jedete kokice, volite džoging? Iako na prvi pogled nikad ne biste rekli da su neke od ovih stvari štetne, ipak jesu. Pogledajte zašto:

KORIŠĆENJE KOMPJUTERA

Ovo može biti izuzetno štetno za vaše zdravlje. Previše svetao ekran može negativno da utiče na vaš vid, i da uzrokuje glavobolje zbog naprezanja očiju. Takođe, neki računari sadrže toksine koji mogu uzrokovati neurološka oštećenja mozga.

SUŠENJE KOSE FENOM

Toplota čini da hidrogenske veze u kosi propadaju, čime ona postaje podložnija oštećenjima i opadanju.

GRICKANJE OLOVKE

Ovo može ozbiljno da ošteti vaše zube, kao i da, ukoliko je u pitanju stalna navika, dugoročno promeni njihov oblik i položaj.

NEMATE OBIČAJ DA STAVITE KREMU ZA SUNČANJE KAD IZLAZITE

Krema za sunčanje nije rezervisana samo za plažu, ona vas i prilikom obične šetnje gradom štiti od štetnih UV zraka koji uzrokuju oštećenje kože, i pomaže koži da zadrži svežinu.

TUŠIRANJE SVAKI DAN NIJE PREPORUČLJIVO

Pre nego što se namrštite, uzmite u obzir da se misli na tuširanje vrućom vodom, preterano korišćenje gelova za tuširanje i agresivnih sunđera kojima iz vaše kože uklanjate lipide, koji joj obezbeđuju vlažnost.

DŽOGIRANJE

Ima svoje prednosti, ali istovremeno pojačava rizik od artritisa, posebno kad su u pitanju vaša kolena, koja prva osete ovakve promene.

JEDETE LI LIMUN?

Kiselina koja se nalazi u limunu može oštetiti zubnu gleđ, koja je ključna za zdravlje usta i zuba.

JEDETE KOKICE

Nema ništa loše u uživanju u kokicama svaki put kad gledate film? Pogrešno! Kokice mogu da se zaglave u prostoru između vaših zuba i uzrokuju infekcije. Takođe, tvrdi deo kukuruza koji slučajno zagrizete može ozbiljno da ošteti krunicu zuba.

SEDENJE U KANCELARIJI

Ukoliko radite jedan od poslova koji zahteva sedenje više od šest sati dnevno, vaš rizik za srčana oboljenja se povećava za čak 64 odsto.

SPAVATE U ČARAPAMA

Nošenje čarapa u krevetu može biti izuzetno štetno, budući da sprečava razmenu gasova u ćelijama, što, ne samo da oštećuje ćelije vaše kože, nego i moždane ćelije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u