Zdravlje

DODIR KOJI LEČI Upoznajte se sa prednostima masaže!

Objavljeno: 26.08.2016 | 12:38Izvor: medio.rs

Masaža je odlično sredstvo za opuštanje umornih i napetih mišića, kažu stručnjaci. Osim što pozitivno deluje na um i telo, pogledajte koji su još razlozi zbog kojih bi trebalo da zakažete masažu još danas

Olakšava bol u mišićima
Ako često osećate bolove u mišićima, krenite na masažu jer pomoću nje poboljšavate cirkulaciju krvi na isti način kao što vam trljanje lakta kad se udarite u vrata ili sto olakšava bol. Masažu bi posebno trebalo da koriste kancelarijski radnici, koji vreme na poslu provode sedeći za stolom i kompjuterom.

Smanjuje depresiju
Ljudski dodir, koji je u ovom slučaju prijateljski, bezbedan i profesionalan, može imati neverovatno terapeutsko delovanje. Jedno istraživanje je pokazalo da su žene obolele od raka dojke koje su tri puta sedmično odlazile na masažu bile manje depresivne i ljute.

Poboljšava spavanje

Ne samo da poboljšava kvalitet sna, nego pomaže i onima koji pate od nesanice. Dokazano je da masaža pomaže i bebama i zato se roditeljima preporučuje da svako veče posle kupanja decu lagano izmasiraju.

Jača imunitet

Istraživanja su dokazala da redovne masaže povećavaju broj crvenih krvnih zrnaca u organizmu, što je veoma bitno za odbranu od raznih bolesti.

Pomaže kod glavobolje
Sledeći put kad dobijete napad glavobolje, zakažite hitan tretman, jer masaža smanjuje tenzijsku glavobolju.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u