Zdravlje

50 namirnica koje se bore protiv 5 tipova raka: Suzbijaju širenje opake bolesti!

Objavljeno: 12.11.2016 | 13:23Izvor: Stil-magazin.rs

Od ishrane sve počinje, stoga smo napravili spisak od po 10 namirnica koje uspešno eliminišu pojavu 5 različitih vrsta kancera

Lista od 50 zdravih namirnica koje imaju moć da se bore protiv 5 najučestalijih vrsta karcinoma. Svakom tipu raka suprotstavlja se deset namirnica, koje su efikasne u borbi sa najvećim sejačem smrti savremenog doba. Dovoljno istraživanja na temu nutricionizma, u smislu dejstva hrane kod prevencije određenih bolesti, pokazalo je da je ishrana veoma važno oružje u borbi protiv raka.

Jednostavno, konzumiranje određene vrste hrane ima tendenciju za smanjenjem rizika od pojave različitih vrsta kancera.

Zajednička svojstva svih namirnica koje se pokazuju efikasnim u toj bespoštednoj borbi je da su one antikancerogene i imaju jako prisustvo antioksidanata, a ujedno su bogate omega 3 masnim kiselinama i dijetetskim vlaknima.

Pre nego što izlistamo sve moguće namirnice koje su savršene u prevenciji protiv određenih malignih bolesti, navešćemo najpre tri najčešća uzroka pojave raka.

Pušenje: Istraživanja pokazuju da pušenje čini čak 30 odsto svih smrtnih slučajeva koji su nastali kao posledica karcinoma. Dokazano je da uživanje u nikotinskim štapićima može da izazove malignitet mnogih organa, uključujući pluća, debelo crevo, želudac, pankreas i rak prostate.

Ishrana i način života: Nezdrav način ishrane i neaktivnost, koja uključuje sedentarni stil života, mogu mnogo da povećaju rizik od raka. Utvrđeno je da su ove dve bitne stavke u životu svakog čoveka ključno povećale šanse za maligne bolesti, naročito u poslednjih 100 godina, kada se ljudi hrane sve nezdravije i sve više vremena provode sedeći i bez ikakve aktivnosti.

Genetika: Određene vrste raka imaju veliku tendenciju da su povezane sa porodičnim faktorimaNa listi koja predstoji navedeno je tačno 50 izuzetno zdravih i hranljivih namirnica, koje mogu da pomognu u borbi protiv najučestalijih vrsta raka. Neke od ovih namirnica mogu da se navedu i kod drugih vrsta karcinoma, ali smo za svaki od 5 tipova kancera naveli po 10 namirnica.

RAK DOJKE: Nar; Sočivo; Orasi; Losos; Maslinovo ulje; Peršun; Zeleni čaj; Špargla; Kupus;Kelj.

RAK PLUĆA: Šitake pečurke; Kurkuma; Beli luk; Borovnica; Paradajz; Brokoli; Rukola; Potočarka; Trešnja; Šipurak.

RAK DEBELOG CREVA: Đumbir; Kikiriki; Spanać; Beli čaj; Kari; malina; Piletina; Crni luk; Crni čaj; Prokelj.

RAK KOŽE: Šargarepa; Krompir; Avokado; Kafa; Ren; Bosiljak; Pomorandže; Laneno seme; Dinja; Limun.

RAK PROSTATE: Brazilski orah; Soja; Papaja; Lubenica; Indijski orah; Semenke bundeve;Leblebija; Tuna; Seme suncokreta; Badem.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u