Zdravlje

4 tipa stomačnog stala, evo kako da ga se rešite!

Objavljeno: 27.11.2014 | 14:00Izvor: Kurir

Nisko zaobljeno stomačno salo obično “pogađa” perfekcioniste, ali i one koji imaju problema sa probavom i oticima.

Pre nego što počnete sa strogom dijetom kako biste eliminisali suvišne centimetre oko vašeg struka, prvo saznajte koji tip stomačnog sala imate i šta treba da uradite.

Stomak koji liči na izduvanu gumu
Ovaj oblik stomačnog sala nastaje zbog dugotrajnog sjedenja u istoj poziciji i nepokretnosti tijela. Pored toga, konzumiranje slatkiša može dodatno da pogorša problem. Ako se borite sa ovim oblikom stomačnog sala, smanjite i unos alkohola i gaziranih pića. Najlakši način da ga se rešite jeste da počnete da se zdravo hranite. Takođe, krećite se češće.

Stomak uzrokovan stresom
Nisko zaobljeno stomačno salo obično “pogađa” perfekcioniste, ali i one koji imaju problema sa probavom i oticima. Jedini način da ga se rešite jeste da prestanete sa upražnjavanjem prakse preskakanja obroka te da izbegavate konzumiranje brze, nezdrave hrane i velikih količina kofeina.

Niski stomak
Mekani stomak u donjem delu abdomena obično se povezuje sa konzumiranjem jednolične hrane i sedenjem. On se može "pojaviti" i kod mršavih ljudi koji, jednostavno, nisu dovoljno aktivni. U ovom slučaju najvažnije je kretanje u kombinaciji sa raznovrsnijom ishranom i sveže ceđenim sokovima i drugim zdravim napicima koji utiču na smanjenje sala.

Nadutost
Naduveni stomak uglavnom se javlja kao posledica intolerancije na hranu, alergija ili obroka koji sadrže male količine vitamina i minerala. Trebalo biste konzumirati napitke koji pozitivno utiču na probavni sistem i smanjuju nadimanje. U ovom slučaju vam nije potrebno preterano vežbanje već izbalansirana ishrana.

Ishrana igra ključnu ulogu u eliminisanju sala sa predela stomaka, ali i ostalih delova tijela, kao što su butine i zadnjica. Takođe, imajte u vidu da je fizička aktivnost, a posebno određene vrste vežbi, od presudnog značaja.

(www.minimagazin.info)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u