Tehnologija

VREMENSKA KAPSULA: Google Street View vas vraća u prošlost. Evo i kako

Objavljeno: 25.04.2014 | 00:45Izvor: Telegraf.rs

Internet gigant predstavio je novu opciju pomoću koje sada možemo istražiti kako su se određena mesta na planeti menjala kroz vreme, ali i kako izgledaju u različitim godišnjim dobima

Sa Google Street View-om možemo da istražujemo lokacije širom sveta, uključujući nacionalne parkove, razne svetske metropole, čak i okeansko dno. Međutim, Google je ubacio i novu mogućnost, a to je povratak u prošlost. Sada možemo gledati kako su se određena mesta menjala kroz vreme.

Menadžer Street View-a, Vinej Šet ovu opciju nazvao je “digitalnom vremenskom kapsulom sveta”. Google je sakupio slike koje je napravio od 2007. godine, kako bi napravio interaktivni “timeline”.

Foto: Google

Foto: Google

- Nova opcija služi i kao digitalni timeline nedavne istorije, kao što je na primer rekonstrukcija grada Onagava u Japanu nakon razornog zemljotresa 2011. godine. Moguće je čak menjati i godišnja doba – napisao je Šet na svom blogu.

Street View lokacija koje imaju ovu mogućnost pokazivaće ikonicu sata u gornjem levom uglu. Klikom na nju pojaviće se slajder uz pomoć kojeg se razgledaju slike iz prethodnih godina i godišnjih doba.

Foto: Google

Foto: Google

Ova opcija je trenutno dostupna samo za desktop verziju Google Maps-a, i proći će neko vreme pre nego što ona postane dostupna svima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u