Tehnologija

STVARI KOJE ĆE NAM OLAKŠATI ŽIVOT: Ovo su gedžeti budućnosti!

Objavljeno: 18.02.2015 | 00:17Izvor: Telegraf.rs

Gedžeti su svakim danom sve napredniji, a za koju godinu oni će definitivno promeniti život svih ljudi na planeti

Nalazimo se u vremenu tehnološke revolucije. Za nekoliko godina život će se gotovo sigurno još više promeniti, a najviše zahvaljujući napretku tehnologije i pojavi sve naprednijih gedžeta.

Gedžeti za virtuelnu stvarnost zameniće televizore, nanočestice će identifikovati bolesti, a ono što je najbolje u celoj priči je to što su svi ovi uređaji namenjeni za sve.

U nastavku pogledajte uređaje koji imaju veliku šansu da promene našu svakodnevnicu.

Microsoft HoloLens

Foto: Promo Microsoft

Foto: Promo Microsoft

Do nedavno su hologrami pripadali samo svetu naučne fantastike. Međutim, Microsoft se nada da će to promeniti svojim novim gedžetom koji se zove HoloLens.

Korisnici će moći da kreiraju i “dodiruju” digitalno projektovane holograme putem HoloLens naočara. Ukoliko osoba želi da svoj kreirani hologram pretvori u realnost, to će moći da uradi uz pomoć opcije HoloStudio 3D štampanja. Nosioci naoačara će takođe moći da se virtuelno prebace na neku drugu lokaciju, kao što je na primer planeta Mars.

Ring

Foto: Logbar

Foto: Logbar

Gedžeti koji pokretima mogu da kontrolišu druge uređaje sve su popularniji. Ring je jedan od njih, a on može da kontroliše vašu kameru, muziku i naloge na društvenim mrežama. Malo je veći od običnog prstena i koristi Bluetooth tehnologiju kako bi se povezao sa pametnim telefonom ili nekim drugim uređajem.

Različiti pokreti prsta zadavaće različite komande.

Swarovski i Misfit gedžeti za praćanje aktivnosti

Foto: Swarovski

Foto: Swarovski

Do 2018. godine skoro 60 miliona gedžeta koji prate stanje našeg zdravlja i aktivnosti će se koristiti širom sveta. S obzirom da će se ova tehnologija koristiti i van teretana, Swarovski je sklopio partnerstvo sa kompanijom Misfit, kako bi korisnicima ponudio luksuzne gedžete ove vrste. 

Zcan+

Zcan+ gedžet

Zcan+ je veoma interesantan gedžet. Reč je o kompjuterskom mišu koji ima sposobnost da kada prođe po papirnoj stranici, sve što se na njoj nalazi skenira i pretvori u dokument ili Excel format. Uskoro se očekuje i bežična verzija ovog uređaja.

Mint

Foto: Breathometer

Foto: Breathometer

Ovo je definitivno nesvakidašnji gedžet. Umesto da meri nivo alkohola u krvi, ovaj uređaj meri kvalitet vašeg daha. Uređaj je dovoljno mali da može da stane u torbu, a on se povezuje sa smartfonom kako bi izmerio kvalitet daha i nivo hidratacije organizma.

Sense

Foto: Hello

Foto: Hello

Svima se kada ujutru čuju zvuk alarma diže kosa na glavi, a ovaj zanimljiv gedžet bi mogao da bude rešenje svima kojima buđenje teško pada. Sense poseduje funkciju Sense Smart Alarm, koja će korisnike probuditi u optimalno vreme u odnosu na njihov ciklus spavanja. Više ne morate da brinete da ćete zakasniti na posao.

Naime, kao i do sada navijaćete alarm, ali će vas Sense probuditi ranije ukoliko detektuje da se meškoljite u krevetu. To će postići uz pomoć Sleep Pill uređaja, koji se postavi na jastuk. Na taj način će korisnici biti sprečeni da “zapadnu” u dubok san, što za rezultat ima lakše ustajanje iz kreveta.

Personal Robot

Foto: Robotbase

Foto: Robotbase

Kompanija Robotbase je u procesu stvaranja ličnog robota. Iako se oni neće pojaviti do 2015. godine, kompanija tvrdi da će veštačka inteligencija ovim robotima omogućiti da se ponašaju kao stilisti, pomoćni u kancelarijama, bezbednosni sistemi, kamera, pripovedač. Ovaj robot liči na ogromnu kašiku, ima bazu sa ugrađenim zvučnikom, USB punjač i 3D kameru.

Parrot Flower Power

Foto: Amazon

Foto: Amazon

Sada su i biljke dobili gedžet koji je namenjen posebno za njih. Parrot Flower Power je senzor u obliku grane koji će meriti sunčevu svetlost, temperaturu, količinu đubriva i vlagu u okruženju u kojem se nalazi biljka. Ukoliko ovaj gedžet detektuje da nešto od pomenutog fali, automatski će obavestiti korisnika putem smartfona.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u