Tehnologija

Ovo je Vivaldi, novi internet pretraživač. Da li će ugroziti Firefox i Chrome?

Objavljeno: 29.01.2015 | 20:19Izvor: Telegraf.rs

Pretraživač je još uvek u fazi testiranja, pa treba još dosta rada na njemu kako bi bio savršen. Međutim, Vivaldi već sada deluje zaista impresivno

Nekadašnji generalni direktor kompanije koja je zaslužna za internet pretraživač Opera, Džon fon Tetzner, predstavio je svetu sopstveni internet pretraživač Vivaldi, koji je dizajniran specijalno za napredne korisnike.

Vivaldi je kreiran za osobe koje svakodnevno imaju gomilu otvorenih tabova, pa će ovaj internet pretraživač stranice “složiti” kako bi sve bilo uredno. Pretraživač je još uvek u fazi testiranja i treba još dosta rada na njemu kako bi bio savršen.

Prečice se u potpunosti podesive, pa svaki korisnik pretraživač može podesiti po sopstvenoj želji. Vivaldi nudi mogućnost pisanja beleški prilikom surfovanja, kao i čuvanje prinskrinovasajtova. Za sada ne postoji mobilna verzija Vivaldija.

Iako su Chrome i Mozilla na tržištu godinama, samim tim već imaju svoje verne korisnike, fon Tetzner kaže da će Vivaldi biti privlačan korisnicima zbog svojih naprednih mogućnosti, što je bio glavni cilj Opere. Međutim, Opera se kreće u istom pravcu kao Chrome i Mozilla, što se Džonu nije svidelo.

Vivaldi je, kao što smo već pomenuli, još uvek u fazi razvoja, pa mnoge funkcije nedostaje, ali ukoliko želite da ga instalirate možete ga preuzeti OVDE.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u