Tehnologija

ODLEPIĆETE ZA OVOM IGRICOM: Bežite koliko vas noge nose i pridružite se hordi njenih obožavatelja

Objavljeno: 29.08.2014 | 00:42Izvor: Telegraf.rs

"Subway Surfers" nije nova igrica, i na prvi pogled izgleda kao standardna arkada novije generacije, ali ima u sebi nešto zbog čega smo primorani da je pomenemo. To "nešto" je toliko zarazno da ni posle nekoliko godina od kako se pojavila stotine miliona ljudi ne mogu da prestanu da je igraju

Nije ni nova, a nije ni preterano originalna. U pitanju je arkadna igrica, koja dosta liči na “Temple Run”. Uprkos tome, ima u sebi nešto što je čini posebnom, anavlačenje na nju je izvesnost koju nećete moći da izbegnete ako je instalirate na svoj mobilni uređaj.

“Subway Surfers” ima osnovnu karakteristiku velikog hita: možete je igrati kad god i to bez ikakvog uvoda u njenu kompleksnost. Pošto nije kompleksna, šta više, prilično je jednostavna. Postoje još neka bitna svojstva koja ima, kao što su zabavnost, jurnjava, skupljanje poena, trka, vika, fliperski efekti, i tako dalje.

Srž igrice, ako je do sada niste igrali, je sledeća: uhvaćeni ste na delu dok ste crtaligrafite po Los Anđelesu, i to od strane besnog debelog policajca i njegovog još besnijeg pit bula; morate da bežite koliko vas noge nose, i to po šinama podzemne železnice, izbegavajući prepreke kao što su radovi na putu i vozovi koji vam često idu u susret; usput skupljate dukate koji vam donose bodove i povećavaju vam skor. Cilj je skupiti što više dukata, odnosno bodova.

Imate i pomoć koja se sastoji od skupljanja raznih drugih stvarčica na koje ćete nailaziti tokom bekstva, kao što su magnet kojim skupljate sve dukate oko sebe, patike koje vam omogućavaju da skočite više nego što je normalno, džetpek koji vas lansira u nebesa gde dukate skupljate leteći, “multiplajer” (umnoživač) koji vam privremeno uvećava brzinu ili bodovanje, i tako dalje.

Tu su naravno i razne druge stvarčice, poput ključa koji će vas spasiti ako vas zli pandur uhvati, buster starta koji vas baca daleko napred, leteći skejt koji vas čuva od padanja, misteriozne kutije u kojima nalazite novac, predmeti koji – kada ih skupite dovoljno – otključavaju nove igrače sa kojima možete jurcati. Na početku imate jednog u nekoliko opcionih odevnih kombinacija.

Pored svega toga, igrica ima izvanrednu grafiku, a likovi deluju preslatko i moderno.Okruženje je raznobojno i jasno, a animacija tečna i bez ikakvih bagova, koliko smo mi uspeli da primetimo u dosadašnjem igranju. Koje traje.

Za kraj smo ostavili ono najbitnije, kretanje. Ono je ključ vašeg uspeha, a sve se vrši pokretima na ekranu: ako povučete na dole, vaš junak će se kotrljati ispod prepreke, ako povučete na gore vaš junak će skočiti, ako povučete na levo ili desno, on će ići u smeru koji ste izabrali. Kako odmičete sve se odigrava brže i brže i brže i brže, i vi morate da reagujete sve bolje i bolje i bolje i bolje, tako da vam je suđeno da jednog trenutka pogrešite i poginete ili budete uhvaćeni.

Sve međutim dobija svoj smisao kada počnete da brojite bodove koje ste skupili i na ekranu se pojavi informacija da ste oborili lični rekord. Ili svetski.

“Subway Surfers” možete skinuti ovde ako koristite Android, ili ovde ako ste na iOS-u.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u