Tehnologija

NOVA MODA: Klinci u Apple radnjama savijaju novi iPhone

Objavljeno: 30.09.2014 | 17:22Izvor: Telegraf.rs

Savijeni iPhone-i se mogu naći u velikom broju Apple-ovih prodavnica, a div iz Kupertina nije davao nikakve komentare povodom ovih tvrdnji.

Vesti o savijanju iPhone-a 6 Plus ne jenjavaju. U petominutnom video-snimku, koji se pojavio na internetu, dvojica 15-godišnjaka su ušla u Apple-ovu prodavnicu kako bi probali da saviju zlatni iPhone 6 Plus i sami se uvere da li su pomenute tvrdnje zaista tačne.

Oni su toliko jako pokušali da saviju telefon da se ekran polomio, što je nateralo tinejdžere da pobegnu jer bi inače morali da nadoknade štetu. Dečaci su odmah nakon sprovedenog testa upitali prodavca da li se iPhone 6 Plus zaista tako lako savija, na šta je prodavac odgovorio da su u pitanju samo internet glasine i da u tome nema istine.

Naime, sumnja se da aluminijum koji se nalazi u kućištu telefona izaziva deformaciju okvira.

- Bili smo u Apple prodavnici gde smo savijali i polomili njihov novi iPhone. Pretpostavljam da je to kriminalno delo ali baš me briga, da budem iskren.Apple-ova je krivica što lažu u svojim reklamama kada kažu da je novi iPhone najbolji, a očigledno je da nije čim može da se savije u rukama ili džepu. To je smešno – priča jedan od dečaka koji se nalazi u videu.

Momci iz ovog video-snimka nisu jedini koji pokušavaju da saviju novi iPhone.Oštećeni iPhone-i se mogu naći u velikom broju Apple-ovih prodavnica. Neki od mušterija čak pokušavaju da saviju i manji model koji je još otporniji. Kompanija Apple nije dala nikakve komentare za pomenute tvrdnje.

Div iz Kupertina priznao je da postoji problem sa savijanjem iPhone-a u određenim situacijama, ali da je do sada kompanija ukupno primila samo devet žalbi.

Eksperti kažu da je cela priča preuveličana, a to je potvrdio i sam test Apple-a koji je pokazao da iPhone 6 Plus može da izdrži veću silu od prethodnika.

Pogledajte video u kojem dva momka savijaju iPhone 6 Plus u Apple-ovoj radnji:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u