Tehnologija

MUZIČKI RAT: Ovo su internet sajtovi protiv kojih su podnete krivične prijave za pirateriju!

Objavljeno: 15.09.2014 | 21:58Izvor: Telegraf.rs

Vlasnici ovih sajtova se terete za izvršenje krivičnog dela iz člana 199. Krivičnog zakonika Republike Srbije. Unija diskografa Srbije krenula u veliku akciju nakon koje će mnogi koji na svojim internet sajtovima objavljuju muzička izdanja bez dozvole završiti na sudu i u zatvoru

Srpski muzički izdavači, autori i diskografi, u saradnji s državnim organima krenuli su u žestoku borbu protiv piraterije na ovim prostorima. Kako saznajemo proteklih dana podignute su 22 krivične prijave protiv osoba koje su na internetu neovlašćeno prodavali i distribuirali domaći muzički materijal.

– Kao što je najavljeno pre nekoliko meseci iz Unije diskografa Srbije krenula je velika akcija nakon koje će mnogi koji na svojim internet sajtovima objavljuju muzička izdanja bez dozvole završiti na sudu i u zatvoru. Uz pomoć policije i tužilaštva Republike Srbije uspeli smo da ugasimo brojne internet sajtove, portale i divlje onlajn prodavnice koje su nudile neovlašćeno domaću muziku, a protiv 22 su podignute krivične prijave za pirateriju. Vlasnici ovih sajtova se terete za izvršenje krivičnog dela iz člana 199. Krivičnog zakonika Republike Srbije, a ovo je samo početak, jer Srbija kao jedan od uslova za pristupanje Evropskoj uniji mora da pobedipirateriju u svojim redovima, navodi se u saopštenju Unije diskografa Srbije, koja je Telegrafu dostavila i spisak sajtova protiv kojih je podignuta krivična prijava.

U pitanju su:

www.exyudownload.com
www.mp3arhiva.in
www.nostalgija.com
www.sanjalica.com
www.besplatnamuzika.org
www.mp3srbija.com
www.pjesme.org
www.adriatv.net
www.mp3narodnamuzika.com
www.slusajme.com
www.yugomania.com
www.yugostar.org
www.pjesme.org
www.searchfreemp3.com
www.youtump3.com
www.wapbom.com
www.mp3rhino.com
www.free-mp3.mobi
www.vebsi.com
www.mojvideo.com
www.rutube.ru
www.vbox7.com


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u