Showbiz

ŽELJKA MITROVIĆA GRIZE SAVEST: Učinio sam sve da Ivanin slučaj bude što brže rešen!

Objavljeno: 27.12.2014 | 23:19Izvor: Telegraf.rs

- Sve je počelo tako što je nekoliko puta na VMA primila infuziju. Tamo je upoznala medicinsku setru koja je kasnije počela da joj daje i druge supstance - objasinio je Željko Mitrović kako je došlo do toga da Ivana Bakić Bodrožić počne da koristi anestetik propofol

Vlasnik “TV Pinka”, Željko Mitrović izjavio je da se namerno stavio u centar istrage tragično preminule Ivane Bakić Bodrožić kako bi slučaj njene smrti bio što brže rešen. On je gostujući na televiziji “Studio B” otkrio da je Ivana i ranije u više navrata pokušala sebi da oduzme život i dodao da se nada da će biti kažnjeni svi koji su učestvovali u prodaji anestetikapropofola koji je bio uzrok njene smri.

- Ono što se desilo je bio nesrećan događaj u kom je nastradala moja bliska prijateljica. Neke institucije u Srbiji, kao što je policija, svoj posao rade dobro, pa sam ja već sedam časova posle nesrećnog događaja imao priliku da saznam sve što je sada poznato javnosti – objašnjava Mitrović.

On je rekao da je sebe stavio u centar istrage kao dodatnu garanciju da će se stvar isterati do kraja.

- Otkriveno je da se desilo nešto sa čim smo njena majka i ja bili već upoznati. Mi smo vodili veliku bitku kako bi joj pomogli sa tim problemom. Njena majka je više puta oživljavala. Nedavno smo je smestili i u Bežanijsku kosu, ali su je i tu sestre pronašle sa propofolom. Ona nam je objašnjavala da ima jake bolove u glavi koje nije mogla da izdrži, ali smo mi ipak bili uporni – kaže on i dodaje da se sa Ivom zbližio pre četri godine u trenutku kada je on bio veoma bolestan.

Mitrović kaže da mu je Ivana bila jako posvećena u tom teškom periodu zbog čega mu je ova tragedija veoma teško pala.

- Sve je počelo tako što je nekoliko puta na VMA primila infuziju. Tamo je upoznala medicinsku setru koja je kasnije počela da joj daje i druge supstance. Ona je kasnije i suspendovana zbog toga, ali se Ivana tada već povezala sa nekim drugim ljudima. Poslednjih meseci, ipak njena majka Nada i ja nismo ni sumnjali da će se to desiti – kaže Mitrović.

On dodaje da oseća određenu dozu krivice jer je baš kada se on razboleo Ivana počela da uzima bromazepame jer je želela da samo da spava.

Ono što je ozbiljan problem u ovom slučaju je to što je nekakav Ljubiša došao na njen poziv, odvezao je na VMA gde su joj medicinske sestre stavile braunilu, a on prodao propofol. Sledećeg jutra sobarica je pronašla mrtvu. Anestezija nije droga koju možete da kupite na ulici. Ceo konzilijum lekara odlučuje da će se nekome dati, na osnovu kilaže se proračunava doza, a potpisuje se i saglasnost da ćete je primiti – objašnjava Mitrović.

Zdravstveni radnici znaju koliko je to opasno i zato je važno da se ovo istera do kraja, insistira Mitrović.

Postoji ceo lanac osoba koje distribuiraju ove supstance. Siguran sam da je stvar uzela maha i da postoji organizovana grupa – tvrdi on i pita ko je taj koji iz bolnice uzima lek i prodaje ga privatno konstatujući da nema razlike između te osobe i onog ko pištoljem upuca nekoga.

U trenutku tragedije, Mitrović se sa suprugom i decom nalazio na proslavi baš u hotelu “Hajat”, dok se Bodrožićeva nalazila u sobi koju je za nju rezervisao Bane Stojanović, inače Mitrovićev prijatelj koji, kako je naveo, živi u luksuznom hotelu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u