Showbiz

SRNA LANGO ODGOVORILA HEJTERIMA Grešna sam, ali verujem u visine u kojima i nesavršeni stižu daleko!

Objavljeno: 28.07.2016 | 12:19Izvor: Kurir

Glumica Srna Lango, koja je podigla prašinu statusom na Fejsbuku, kojim je kritikovala inicijativu da se preminuli patrijarh Pavle proglasi svecem, ponovo se oglasila i hejterima koji su je napali na ovoj društvenoj mreži poručila da je za nju pojam svetosti mnogo više od onoga kako se tumači.

Prema njenim rečima, cela priča o svetosti je banalizovana.

"Ironija kojom sam pokušala da kažem da je pojam svetosti mnogo više od onoga kako se tumači. Ironija kojom sam se obratila verujući da neke stvari i pojmove ne treba banalizovati jer se toliko toga banalizuje, da samo banalnost često živimo. Kome da kažem da sumnjam u predanost veri onih koji mi trenutno prete", napisala je glumica u podugačkom postu.

Prema njenim rečima, nju je stamota što se prema nekima svetost svodi na kriterijume tramvaj i gladovanje i da takve stvari treba da se obavljaju sa više pažnje, poštovanja i odgovornosti u poruci onima, koji ostaju iza naših života i dela.

Srna je objasnila da je Srbija njena zemlja, da su njeni roditelji izabrali za svoju zemlju i da je ona sama u njoj rodila i odgajala decu, gde ih je i krstila prema ovdašnjim običajima da bi, kako je rekla, imali šansu da se osećaju kao svoji na svome.

Foto PrintscreenFoto Printscreen

"Ovde sam im objasnila, kad su stasali, i da imaju pravo da ne budu vernici ako se kao vernici ne osećaju, a da pri tom ne treba da misle da su zato manje Srbi. Ovde sam, s ponosom, ljuta na greške jer ovde imam pravo da budem ljuta. To se radi u svojoj zemlji, baš kao i u svojoj kući. Zgražaš se, grdiš, ironiziraš, smeješ se i pitaš kuda ide ovaj svet.... Da, ovde, u Srbiji", napisala je između ostalog glumica.

Srna Lango se zapitala ko to želi da je istera iz Srbije i ko je to više Srbin od nje i zapitala se da je možda i ona sama preozbiljno shvatila pojam svetosti.

"Ko to ima pravo da me tera iz sopstvene zemlje? Ko je to više Srbin/Srpkinja od mene? Čime se to meri? Ko meri? I ko to nema važnija posla od toga da brani nečiju dušu i svetost od mene? I jeste li sigurni da znate zašto? možda sam pojam svetosti preozbiljno shvatila? možda previše držim do posebnosti? Dozvoljavate li da se osećam verujućom ali ne i vernicom? Grešna sam, ali verujem u visine u kojima i nesavršeni stižu daleko. U obračun i grozne reči ne verujem", napisala je i poručila da ona nigde ne ide iz Srbije i ostaje u svojoj domovini.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u