Showbiz

OVU POZNATU PEVAČICU OBOŽAVA CELA SRBIJA, a niko ne zna da je TEŠKO BOLESNA i da joj je potrebna pomoć!

Objavljeno: 12.10.2015 | 21:35Izvor: Telegraf.rs

Sav novac od prodaje knjige "Boje zvuka" i DVD sa najlepšim pesmama ove pevačice biće upotrebljen za troškove njenog lečenja

Ona je jugoslovenska zvezda, uspešna kantautorka i slikarka. Rođena je Sarajka koja je godinama živela u Japanu. Njene pesme “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”, “Što te nema” pesme su za sva vremena, i nema generacije koja ih ne zna.

Malo ko, međutim zna, da se Jadranka Stojaković (65), bori sa opakom bolešću i to sa aminotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS).

Njena borba sa ovom bolešću, za koju je, pak, veći deo javnosti saznao kada je krenula akcija polivanja ledenom vodom, opisana je u njenoj knjizi “Boje zvuka” koja je predstavljena sinoć u galeriji “Ozon”.

Sav novac od prodaje ove knjige i DVD sa Jadrankinim najlepšim pesmama, biće upotrebljen za troškove lečenja kantautorke koja se trenutno nalazi na lečenju u socijalno-gerijatrijskom centru “Ivan Pavao Drugi” u Banjaluci.

Knjiga sadrži Jadrankina sećanja i razmišljanja koje je zabeležila autorka Milka Čeremidžić u godinama teške bolesti kantautorke.

Foto: Telegraf. rs

Foto: Telegraf. rs

Milka Čeremidžić kaže za Telegraf da je knjiga plod dugog stvaralaštva, ali da je nastala spontano.

– Ideja je bila da napravimo njenu životnu priču. Sticajem okolnosti kako je njena bolest uznapredovala sad je njoj sve teže i teže. Ne može sama da ustane iz kreveta, da jede, čak joj se i jezik umorio, pa sve teže govori. Ima dana kada ne može ništa da izgovori – priča ona.

GODINU DANA OD LEDENOG IZAZOVA: Svi su se polivali vodom, a evo gde su PARE na kraju završile (VIDEO)

Ističe da Jadranka, iako će novac od prodaje knjige ići na njeno lečenje, ne želi milost:

Foto: Telegraf. rs

Foto: Telegraf. rs

– Ona je od 1. oktobra u penziji, te prima novčanu naknadu od svega 250 evra, što je samo polovina troškova koji se plaća gerijatrijskoj ustanovi u kojoj je. Ali, ona neće milost već da nastavi da zarađuje svojim radom kao što je do sada. Jeste ovo jedna humanitrana akcija, ali u okviru projekta koji je Jadranka napravila.

Priznaje da nije bilo lako dočarati tananost i posebnost Jadrankine ličnosti i njenu neobičnu sudbinu.

– Putujući stazama sećanja, mi sa njom proživljavamo njeno detinjstvo, daleki Japan gde je dugo boravila, umetnički zanos i emociju kojima je bojila svoju muziku i likovno stvaralaštvo, prepoznatljive čak i van granica ovih prostora – rekla je Milka Čeremidžić.

Foto: Telegraf. rs

Foto: Telegraf. rs

HUMANOST ILI PREVARA VEKA: Gde ide novac od Ledenog izazova?

Knjiga “Boje zvuka” i DVD u prodaji su od 10. oktobra u supermarketima u Srbiji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u