Showbiz

ONI SE STIDE SVOG IMENA! Ilduza, Sami, Ramiza, znate li KO SU?

Objavljeno: 23.05.2016 | 18:27Izvor: medio.rs

Pred vama su prava imena nekih od najpopularnijih ličnosti sa javne scene.

Mnoge poznate ličnosti odlučile su da promene svoja imena.

Neki su to uradili jer im imena nisu bila dovoljno zvučna, pa su želeli da ih ljudi lakše zapamte, a nekima se jednostavno nije dopalo vlastito ime.

Njihovi pseudonimi su se toliko ustalili da se publika čak i ne seća kako se zapravo zovu.

Pred vama su prava imena nekih od najpopularnijih ličnosti sa javne scene.

Dara Bubamara – Radojka Adžić

Dara je jedna od najpopularnijih pevačica na javnoj sceni, a u poslednje vreme mnogi su se šalili na račun njenog pravog imena – Radojka. Neki su se pitali kako je nastao njeno umetničko ime, uz čuveno pitanje “kako Dara od Radojka?”, ali se pevačica nije preterano upuštala u objašnjavanje.

Foto Ivan VučićevićFoto Ivan Vučićević

Đole Đogani – Hamit Đogaj

Malo ko zna da se tvorac popularne grupe devedesetih “Đogani fantastiko” zapravo zove Hamit. Kada je započeo muzičku karijeru ime je promenio u Đorđe, a prezime iz Đogaj u Đogani.

Foto: Facebook printscreenFoto: Facebook printscreen

Gagi Funky G – Gazmen Đogaj

Gagi je rođen 1971. godine u Beogradu kao Gazmen Đogaj, ali je zbog svoje karijere rešio da ime promeni u Gagi, koje je i danas poznato. On je tvorac dens grupe Funky G, čije je ime dodao uz svoj nadimak Gagi.

Foto: Pink.rsFoto: Pink.rs

Baki B3 – Bekrim Đogaj

Još jedan član porodice Đogani rešio je da zarad svoje karijere promeni pravo ime. Tako je Bekrim postao Baki B3, denser koji je ogromnu popularnost stekao devedesetih godina.

Foto: Pink.rsFoto: Pink.rs

Sani Trik FX – Sami Ibraimov

Publika je devedesetih godina obožavala grupu Trik FX, koju čine bračni par Natalijai Sani. Ipak, malo ko zna da je Sanijevo pravo ime zapravo Sami, kao i da se ovaj popularni par preziva Ibraimov.

Foto: Andrej NihilFoto: Andrej Nihil

Anabela Bukva – Razija Bukva

Bivša Gagijeva supruga i bivša pevačica grupe Funky G danas je veoma popularna. Anabela se uvek predstavljala pod tim imenom, a istina je da je rođena 1975. godine u Bosni kao Razija. Pretpostavljamo da je Razija zbog karijere promenila ime u Anabela, ali je uvek otvoreno govorila o svom pravom prezimenu Bukva, zbog čega je često bila predmet šale na društvenim mrežama.

Foto: Bojan VukovićFoto: Bojan Vuković

Bebi Dol – Dragana Šarić

Ona je pod pseudonimom Bebi Dol predstavljala Srbiju na Evroviziji sa pesmom “Brazil” 1991. godine. Iako su njene pesme i danas popularne, retko ko bi povezao ime Dragana Šarić sa umetničkim imenom Bebi Dol.

Foto: Andrej NihilFoto: Andrej Nihil

Silvana Armenulić – Zilha Barjaktarević

Pevačica i glumica rođena je u Bosni kao Zilha Barjaktarević. Nju nije preterano zanimala škola, te je nakon osmog razreda postala poznata kafanska pevačica. Tada menja ime u Silvana, a kada 1959. godine se udala za tenisera Radmila Armenulića, preuzela je njegovo prezime, te je do kraja života, ali i posle smrti u saobraćajnoj nesreći, ostala upamćena kao Silvana Armenulić.

Foto: WikimediaFoto: Wikimedia

Lepa Lukić – Lepava Mušović

Ko bi rekao da se Lepa Lukić, jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, zapravo zove Lepava Mušović. Rođena u Miločaju, Lepava je kao devojka započela muzičku karijeru, kada je promenila ime u Lepa, a prezime je uzela od supruga. Iako se kasnije ponovo udavala, prezime Lukić je zadržala.

Foto: Pink.rsFoto: Pink.rs

Nada Topčagić – Senada Topčagić

Veselu pevačicu svi znaju kao Nadu, ali njeno ime zapravo je Senada. Iako se udala za Zlatka Đorđevića, na sceni je zadržala svoje prezime Topčagić, dok je umesto pravog imena koristila nadimak Nada.

Foto: N. KostićFoto: N. Kostić

Beki Bekić – Behljulj Behljulji

Folk pevač i kompozitor poreklom iz Albanije svoje ime Behljulj Behljulji promenio je u Beki Bekić, kako bi bio prepoznatljiviji na sceni. Od samog početka karijere predstavljao se kao Beki, te se to ime i ustalilo među publikom.

Foto: Youtube printcreenFoto: Youtube printcreen

Ana Bekuta – Gordana – Nadežda Polić

Verovatno je Ana smatrala da je njeno pravo ime predugačko za javnu scenu, te se oduvek predstavljala pod pseudonimom Ana Bekuta. Pod njim je postala i poznata, a danas su mnogi zaboravili da se zapravo zove Gordana – Nadežda Polić.

Foto: Pink.rsFoto: Pink.rs

Šeki Turković – Šućro Turković

Pevač koji je i danas poznat na prostoru bivše Jugoslavije, rešio je da skrati svoje ime, i tako se umesto Šućro, na javnoj sceni predstavio kao Šeki. Pevač je ostavio svoje prezime Turković.

Foto: Pink.rsFoto: Pink.rs

Ilda Šaulić – Ilduza Šaulić

Ćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića dobila je ime po svojoj baki Ilduzi. Međutim, ona je odlučila da se publici predstavi pod nadimkom Ilda, te je danas svi tako i znaju. I njenu baku su svi zvali Ilda, a Šaban je čak majci i bratu posvetio pesmu “Ilda i Ahmet”.

Foto: N. KostićFoto: N. Kostić

PINK.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u