Porodica

Radost u porodici Žižović: U Foči rođene trojke, nakon nekoliko decenija

Objavljeno: 16.10.2016 | 10:45Izvor: Blic

U Univerzitetskoj bolnici u Foči rođene su trojke što u poslednjih nekoliko decenija u ovom delu Srpske nije zabeleženo ni u najstarijim protokolima.

Podjednaka radost kod lekara, ali i kod bračnog para Јovane i Darka Žižovića iz Rogatice koji su posle osam godina dobili sina i dve kćerke.

Rođeni na Pokrov presvete Bogorodice Teodor, Anastasija i Mia su dar za koji su se molili 37-godišnji Darko i njegova četiri godine mlađa supruga koja ističe da se hrabro borila sve do poslednjih 20 dana trudnoće, ali da se trud isplatio.

Јovana se porodila 34 sedmice nakon vantelesnog začeća. Prevremeni porođaj za trojke i nije iznenađenje. Ipak,u ovoj priči uz mnogo rizika majka je pod budnim okom ginekološko-akušerskog tima uspela da pobedi loše prognoze.

- Smatrao sam da će ishod biti dobar, a roditelji su poslušali moj savet da se održe sva tri ploda koja su bila dosta vitalna - rekao je Vladimir Čančar, ginekolog-akušer Univerzitetske bolnice Foča.

I tako su rođene tri bebice teške po dva kilograma, jedna čak i malo više. Ponosni otac zahvalan je i predsedniku Miloradu Dodiku i Vladi Srpske koji su omogućili podršku za vantelesnu oplodnju.

Foto: Youtube / screenshot

Majka Јovana će se ubrzo pridružiti bebama koje su u inkubatorima na Pedijatrijskom odeljenju gde će biti zadržane još 14 dana.

Iako bez stalnog zaposlenja i primanja, Darko i Јovana veruju da će sa svojom decom svedočiti množenju radosti po onoj narodnoj „Bože zdravlja“, a posla će, sigurni su, biti.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u