Porodica

Ne gledajte me kao da sam najgora majka: Pogazila principe roditeljstva, i ne kaje se!

Objavljeno: 24.07.2016 | 16:44Izvor: Stil-magazin.rs

Kao i svi mi, i ona je imala određene principe roditeljstva - sve dok nije stvarno postala majka

"Dok još nisam bila mama, posmatrala sam svoje prijatelje i ljude u okolini koji imaju decu; gledala sam ih kako prave neke greške (greške po mojim standardima), i rekla kako ja nikad neću tako raditi", započinje svoju priču žena na portalu Zelena učionica.

"Evo šta sam sve pogazila već sad, a roditelj sam tek malo više od godinu dana:

- Moja deca nikada neće spavati u krevetu sa mnom

To pravilo sam pogazila u roku od odmah. Bebca su već nakon par dana uhvatile teške muke sa grčevima, i onda nam je bilo lakše da bude s nama. On sad ima godinu i par meseci, noću zaspi u svom krevecu, ali se svako jutro budi s nama. Kako?

U nekom trenutku u toku noći (i to u 99% slučajeva) krene da se meškolji, da plače u snu, i suprug ili ja ga prenesemo kod nas. On je mala osoba koja je zavisna od ljudskog dodira, i u tom trenutku traži da ga držimo za ruku, ili daon mazi našu ruku dok spava. Da.Nema ničeg slađeg nego kad ujutru krene veselo da nam skače po glavama. O maženju između toga da ne pričamo.

Foto: Ilustracija / ShutterstockFoto: Ilustracija / Shutterstock

- Nikada neću govoriti svom detetu da je lepo

Čitala sam davno neke tekstove u kojima se tvrdi da dete kome govorite da je lepo, posle postane površno, opsednuto izgledom, da misli da je sve u izgledu i tako dalje. Meni su uvek govorili da sam lepa, i nisam površna.

Teško da sam opsednuta izgledom, umem da izađem iz kuće obučena kao klovn(i imam sestru da me za to isproziva). Dakle - ne.Dete će biti površno samo ako ga vi tako naučite, nema to veze sa komplimentima. Komplimenti su čak i poželjni, tu su da podignu samopouzdanje.Ne mogu da mu ne kažem da je lep,kad jeste. Meni je najlepši.

Ne gledajte me kao da sam grozna mama!

- Neću postavljati fotografije svog deteta na Fejsbuk i Instagram

Na Instagramu imam čak i jedinstveni haštag za njega (to je ona tarabica # pa reč)! Na Fejsbuku, doduše, mnogo manje delim fotografije. Naravno, oba profila su privatna i dostupna samo ljudima koje lično poznajem, sa tim se nikad ne bih igrala.

I da - ne postavljam 30 fotografija dnevno. Ne bih da gušim ljude, baš ni kao što ne želim da neko guši mene", zaključila je ova mama.

Foto: Ilustracija / Shutterstock


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u