Ljubav i seks

SVETSKO ISTRAŽIVANJE: Srbima za milimetar veći nego Hrvatima!

Objavljeno: 08.12.2016 | 22:42Izvor: medio.rs

Prosečna veličina penisa kod Srba 14,87 centimetara, a kod Hrvata 14,77, pokazalo istraživanje sajta "Target map"... Najveći ponos u Evropi imaju Gruzini (15,61), a u svetu muškarci iz Konga (17,93)

Muškarci u Srbiji imaju u proseku za jedan milimetar veći penis nego Hrvati, pokazalo je istraživanje specijalizovanog sajta "Target map" o veličini polnog organa među različitim narodima. Srpski "ponos" u proseku je dug 14,87 centimetara, a hrvatski 14,77!

Najveći penis u Evropi imaju Gruzini (15,61), a u svetu muškarci iz Konga (17,93), dok je u proseku najmanji Korejcima, tek 9,66 centimetara (pogledajte tabelu)!

Stručnjaci kažu da veličinu penisa određuje isključivo genetika i da je ona "htela" da Afrikanci i Južnoamerikanci budu više, a Azijati manje obdareni, dok su Srbi u zlatnoj sredini, tek nešto iznad proseka.

Veličina nebitna?

Stručnjaci, međutim, tvrde da je veličina penisa u muško-ženskim odnosima gotovo nebitna. Seksolog Aleksandar Milošević objašnjava da je činjenica da su Afrikanci i Južnoamerikanci genetski obdareniji od, recimo, Azijata, ali da to ima samo psihološki, a ne stvarni efekat.

public

- Sudeći po ovom istraživanju mi smo negde iznad svetskog proseka veličine penisa, koji je 14 centimetara u erekciji. Po nekom naučnom pravilu, tamnoputa populacija je obično iznad proseka za neki centimetar-dva, dok su muškarci u Aziji isto toliko ispod proseka. To sve ima veze samo sa genetikom, baš kao što širom sveta imate različite veličine i oblike klitorisa kod žena - kaže Milošević i dodaje:

Ako pitate mene kao lekara, najbolje je imati prosečan penis, a to je između 9 i 16 centimetara. Muškarcima je obično stalo da imaju veće penise i to im je mnogo bitnije nego ženama, ali i to ima svojih mana. Što je penis veći, erekcija se teže postiže i održava. Od same dužine svakako je bitnija debljina, koja je u proseku između 10 i 13 centimetara u obimu i sigurno je bolje imati obim 13 centimetara nego 10 centimetara - objasnio nam je Milošević.

public

On smatra i da je natprosečna dužina penisa potpuno suvišna jer on tada ne može da stane u vaginu.

Ženska vagina je duboka 9 centimetara, a kada se maksimalno rastegne u određenim pozama, može ići i do 13 centimetara. Tako da je penis od 13 centimetara u potpunosti dovoljan da maksimalno zadovolji ženu, jer više od toga u vaginu ne može ni da stane. A i najviše nervnih završetaka je na samom početku vagine i svakako je bolje rastezati je nego nabijati nekim ogromnim penisom - jasan je Milošević.

Bolji je deblji

Sa njim je saglasan i psihijatar Jovan Marić, koji objašnjava da se zadovoljstvo žene postiže sa spoljne, a ne unutrašnje strane vagine.

Za zadovoljstvo i orgazam kod žene najbitniji je klitoris, koji se nalazi sa spoljne strane vagine. Tako da tu veličina ne igra nikakvu ulogu, dakle nije bitno da li vam je penis 13 ili 20 centimetara. A pričao sam i sa velikim brojem žena koje tvrde da manji, a deblji penisi nekada znaju da budu i znatno vizuelno lepši i funkcionalniji - istakao je Marić.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u