Ljubav i seks

Sedam stvari zbog kojih ste katastrofa u krevetu!

Objavljeno: 04.08.2015 | 10:20Izvor: Telegraf.rs

Ukoliko je u vašem odnosu nestalo strasti, a u spavaćoj sobi vam je sve gore i sve je manje seksa, ovo su najčešći uzročnici. Preispitajte se i lako ćete rešiti problem

Ako ste u zadnje vreme nezadovoljni svojim seksualnim životom, definitivno je vreme da preduzmete nešto po tom pitanju, kako biste što pre povratili izgubljenu strast. Za početak, proverite da vas ne koči neka od ovih sedam stvari koje su najčešće ubice libida.

Alkohol

Pijani seks vam je možda delovao kao zabavna i zanimljiva ideja, ali preterivanje s alkoholom može u potpunosti upropastiti priču. Osim što će vam biti mučno, ako ćete uopšte biti u stanju za vođenje ljubavi, velika je verovatnoća da se toga uopšte nećete sećati. A to je zaista velika šteta!

Depresija

Osobe koje boluju od depresije neće pronalaziti zadovoljstvo ni u čemu u životu, pa tako ni u seksu. Osećate li se neprilagođeno, neispunjeno, beskorisno i bezvoljno, razgovarajte s partnerom ili prijateljima. A ako je potrebno, potražite stručnu pomoć bez imalo srama. Bitno je da radite na rešavanju problema!

Manjak samopouzdanja

Ako posvećujete previše pažnje tome kako izgledate, a gotovo nimalo tome kako se ponašate, ne samo da ćete vi biti neraspoloženi, nego ćete lošu energiju prebaciti i na svog partnera. Izgledaćete seksi budete li se tako i osećali. Samopouzdanje će vas svakako vratiti u pravo raspoloženje!

Problemi u vezi

Ovaj problem ima dodirnih tačaka sa nedostatkom intimnosti. Nedostatak komunikacije, kontinuirane svađe i razmirice, ali i neprestano prebacivanje jedno drugome i te kako će uticati na vaš seksualni život. Kada u vezi dođe do nekog problema, razgovarajte s partnerom. I rešite problem, na ovaj ili onaj način. Ako ne možete pronaći zajednički jezik, razmislite o tome da vezu privedete kraju, piše Cosmopolitan.hr.

Nedostatak intimnosti

Samo zato što ste možda prehlađeni ili imate menstruaciju, ne znači da ne smete biti intimni sa svojim dragim dok opsadno stanje ne prođe. Možda nemate volje ili želje za seksom, ali jednostavni dodiri poput držanja za ruke, maženja ili masaže će vas značajno povezati i zbližiti. Šta znate više načina da pokažete ljubav, osim samog seksa, to imate bolje šanse za bolji seksualni život!

Nedostatak sna

Osećate li se umorno celo vreme? To itekako može biti razlog zašto gotovo nikada niste raspoloženi za seks. Umor zbog nedostatka energije može biti snažan udarac na vaš libido zbog čega ćete favorizovati spavanje, dremanje i sve ostale oblike odmora. Dobro se odmorite kako biste mogli da uživate u ostalim čarima života!

Stres

Dok imate hiljadu i jednu brigu na pameti, neku veću, neku manju, nećete uspeti da se opustite. Vama je najbitnije da naučite kako da se nosite se sa stresom i odvojite poslovni od privatnog života. Nemojte dopustiti da vam išta uništi vaše zasluženo vreme za uživanje!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u