Ljubav i seks

MUŠKARCI: Evo zašto možda vaša draga odbija seks!

Objavljeno: 22.11.2014 | 21:14Izvor: Telegraf.rs

Teško da postoji muškarac koji nije barem jednom od svoje partnerke čuo reči: “Ne mogu večeras, boli me glava”. Ipak, pokušajte da ne shvatite to previše lično, jer možda je vaša voljena otrovana hemikalijama do te mere da joj strada želja za vođenjem ljubavi

Ne znamo da li ste čuli za ftalate, opasne hemikalije koje se nalaze u plastičnim bocama, zavesama, pakovanjima, PVC podovima, pa čak završe i u nekim namirnicama. No, znajte da baš ti ftalati mogu da vas koštajuaktivnosti u spavaćoj sobi.

Stvar je u tome što se pokazalo da oni mogu da utiču na ženski libido, odnosno hormone zaslužne za buđenje seksualne želje

Da bi ovo bolje istražili, naučnici su testirali urin 360 trudnica i izmerili količinu prisutnog ftalata, a pre toga one su popunjavale upitnik o seksualnom životu.

Ispostavilo se da su žene s najvećim procentom ovih hemikalija u svojoj mokraći imale dva i po puta manji polni nagon od onih kod kojih je zabeležena najmanja koncentracija ftalata.

Takođe, ranija istraživanja su pokazala da ftalati mogu veoma da utiču i namušku potenciju. Zato, trudite se da izbegavate hranu i piće upakovano u plastičnu ambalažu i uopšteno gledajte da u vašem životnom prostoru bude što manje plastike!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u