Ljubav i seks

Evo šta će sve muškarci da urade za ženu u visokim potpeticama

Objavljeno: 23.11.2014 | 17:15Izvor: Telegraf.rs

Iako je nošenje cipela sa visokom petom ponekad prava tortura za vaša stopala, štikla ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu “Archives of Sexual Behavior”, istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu nepoznatim ženama u nevolji.

U prve dve studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5 ili štiklu od 9 santimetara. Imale su zadatak da na ulici za pomoć zamole 270 muškaraca i 180 žena. Dame koje su nosile visoke štikle imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu, bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primera opet primetili da su muškarci spremniji da priskoči u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina pete nije imala nikakav uticaj na žene prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke pete: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i merili koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđe ovim ženama koje su sedele same. Ko bi pomislio – muškarci su pre prilazili ženama u vrtoglavim potpeticama.

Nije potrebno biti genije da bi se videlo o čemu se ovde radi. Štikle su neverovatno seksi i nesvesno se povezuju s atraktivnim ženama. Autori studije su zaključili da visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca.

(kliX)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u