Ljubav i seks

DA LI SU SRPSKI MUŠKARCI IMPOTENTNI? Ako je verovati ovom istraživanju, loše nam se piše!

Objavljeno: 27.06.2016 | 15:06Izvor: Telegraf.rs

Najnoviji, nimalo laskavi, statistički podaci udariće gadno na naš nacionalni ponos. Iako to ni u ludilu neće priznati, Srbi baš i nisu najzadovoljniji svojim mogućnostima u spavaćoj sobi

Muškarci u Srbiji kupuju preparate za potenciju mnogo više nego što to čine muškarci na Zapadu, a među korisnicima sve je više tinejdžera, kaže statistika.

Prema toj statistici, samo tokom prošle godine u Srbiji je potrošeno 4.5 miliona tableta za impotenciju, a glavni konzumenti su muškarci u takozvanim “najboljim godinama”, između 35. i 50. godine života.

– Treba imati u vidu da se preparati za potenciju u Srbiji kupuju više i češće nego, recimo, na zapadu. Tamo je za njih neophodan lekarski recept, dok se kod nas, iako je takođe potreban recept, to ne poštuje, pa su ovi preparati dostupni u svim apotekama u slobodnoj prodaji – kaže Gordana Popović, seksolog i urolog za Alo.

Glavni problem je što u Srbiji ove preparate sve češće kupuju tinejdžeri i mlađa populacija muškaraca.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

– Razlozi za to su uglavnom psihološke prirode, strah od nedovoljno snažne erekcije, kratkog trajanja odnosa, tj. preuranjene ejakulacije i želja da se ostavi impresivan utisak kod partnerke – kaže doktor Popović.

Prema njenim navodina, postoje lekovi za potenciju koje ne bi trebalo koristiti bez konsultacije s lekarom, jer mogu izazvati komplikacije po zdravlje. U tu grupu spadaju najpopularniji sildenafil i tadalafil, ali i drugi lekovi sumnjivog proekla. Međutim, postoje i oni na biljnoj bazi, čiji su neželjeni efekti manji.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u