Ljubav i seks

Da li ste se i vi smuvali s drugom ili drugaricom, pa posle pokajali?

Objavljeno: 19.09.2014 | 13:55Izvor: Telegraf.rs

Verovali ili ne, skoro svaki treći muškarac ili žena u jednom periodu svog života ušli su u romantičnu vezu sa osobom koja im je pre toga bila prijatelj. Nažalost, neretko se ovakve šeme na kraju završe katastrofalno

Jeste li se i vi nekad zaljubili u druga ili drugaricu? Ako je verovati najnovijem onlajn istraživanju, svaka treća osoba jeste. Skoro 38 posto muškaraca bilo je zainteresovano za neku od svojih prijateljica. Žene ipak nešto lakše kontrolišu svoja osećanja, pa je tek 29 odsto dama gajilo emocije prema svom drugaru.

Ipak, da ovakva ljubav ne mora da ostane neuzvraćena pokazuje podatak da je oko32 odsto ispitanika otišlo korak dalje, odnosno imali su nešto sa osobom s kojom su se do tad samo družili. Deset odsto priznaje da se poljubilo s više od jednog prijatelja.

S obzirom na to da je prirodno tražiti ljubav u stvarima koje su nam bliske, ne čudi podatak da je čak 40 odsto mladih bilo u vezi sa bratom, sestrom ili rođacima svojih prijatelja. Premda se četvrtina “ortačkih smuvavanja” završila akcijom u krevetu, uglavnom bi do toga došlo nakon burne, pijane noći.

Nažalost, petina na ovaj način započetih odnosa završila se prekidom prijateljstva, a 13 odsto se pokajalo što su se uopšte upuštali u romansu.

Najveći problem leži u tome što je vrlo lako skliznuti iz prijateljstva u ljubav. Posebno što ako izlazite stalno u istom krugu ljudi, vi realno i nemate šansi da upoznate nekog novog. Zato je sasvim prirodno da se okrenete onome što vas okružuje, ali što skriva mnoge zamke. Na primer, to što vam je neko prijatelj ne mora da znači da se kompatibilni za vezu, a još je teže raskinuti iz straha da ćete izgubiti ne samo tu osobu, već i sve zajedničke drugove i drugarice – objasnila je Kejt Tejlor, stručnjak za veze.

Da li ste vi nekada bili u iskušenju da se smuvate s ortakom ili ortakinjom?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u