Ljubav i seks

Da li je lova presudna za brak?

Objavljeno: 26.11.2015 | 20:00Izvor: Telegraf.rs

Sigurno se sećate kad u filmu “Kako je propao rokenrol” Darko kaže Barbari “Nije sve u ljubavi, ima nesto i u lovi”. Evo da li je bio u pravu

Kada razmišljaju o udaji ili ženidbi, mladi ljudi obično gledaju da to bude osoba koja im se sviđau koga će se zaljubiti, da je to neko s kim imaju o čemu da razgovaraju, ko će ih voleti, ali i da je seks dobar. No, ne razmišlja se previše o tome od čega će se jednog dana živeti.

Međutim, prema najnovijim istraživanjima, ispostavlja se da jenovac ključan faktor za brak. Prema studiji Američke federalne banke, fiskalna odgovornost para mnogo utiče na opstanak veza i brakova.

Njihova analiza ustanovila je da ljudi, svesno ili nesvesno, uglavnom traže partnere sa sličnim finansijskim statusom. Takođe, parovi sa sličnim finansijskim statusom i većom kreditnom sposobnošću duže ostaju zajedno.

Stručnjaci primećuju i da je sama novčana situacija vrlo bitna. Parovi koji imaju manje finansijskih problema doživljavaju manje stresa i mogu više da se fokusiraju na svoj odnos, prenosi Moj portal.

Za razliku od situiranih brakova, supružnici koji se svakodnevno bore s nedostatkom novca ili dugovima, ne mogu da posvete pažnju emotivnom odnosu u istoj meri pa to često utiče na ishod veze.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u