Ljubav i seks

6 razloga zašto je seks ženama sve bolji s godinama

Objavljeno: 01.10.2014 | 10:02Izvor: medio.rs

Iskustvo + samopouzdanje + spremnost da kažete šta želite = neverovatno zadovoljstvo!

Duži niz godina naučnici potenciraju evolucijsku hipotezu po kojoj muškarci vole mlađe žene sa kojima će moći da imaju više dece. Ali ta pretpostavka baš i nije tačna, a rezultati jednog istraživanja pokazali su da muškarcima zapravo nisu bitne partnerkine godine, već pažnju obraćaju na stav i samopouzdanje, pored izgleda, piše seksolog Trejsi Koks zaDaily Mail.

Ispostavlja se dakle, da žene postaju sve privlačnije s godinama, ali to nije sve - mi zapravo sve više uživamo u seksu, što smo starije!

Evo 6 razloga zašto:

Tačno znate šta radite

Većina žena je do navršene tridesete godine života imala nekoliko različitih ljubavnika te se našla u različitim seksualnim situacijama. Baš kao i u svemu, što više iskustva imate u nečemu, to postajete bolji u tome.

Tokom godina starije žene su se susrele s najrazličitijim scenarijima u krevetu, ponešto su naučile od svojih ljubavnika, a nešto su i one naučile njih. Mlađe žene možda imaju vitke linije i tela, ali žene s kojom godinom više tačno znaju šta da učine kako bi zadovoljile partnera.

Preuzećete glavnu ulogu

Ako su u vezi s mlađim muškarcem, zbog razlike u godinama, dolazi do preuzimanja uloga. Stariji partner postaje učitelj, a mlađi učenik. Takav razvoj situacije ponekad može biti neprijatan izvan spavaće sobe, ali u krevetu funkcioniše jako dobro. Neke žene u krevetu jednostavno sve prepuste muškarcu, pa je zato žena koja uzima stvari u svoje ruke muškarcima itekako privlačna, ali i sama uživa više.

Strpljive ste

Žene često priželjkuju dužu predigru, a muškarci su često spremni za nekoliko minuta. Ali iskusnije ljubavnice nigde ne žure, daju sebi vremena koliko je potrebno i ne izvinjavaju se zbog toga. I, naravno, jako dobro znaju da je sporiji i duži seks izvor velikog užitka za oba partnera.

Otvoreno pokazujete šta vam se sviđa

Muškarcima je jako privlačno kada žena u krevetu jasno da do znanja šta voli, a šta ne. Drhtanje bedara i seksi uzdasi su ono što svaki muškarac priželjkuje u krevetu, a žene s iskustvom jako dobro znaju kako se to radi.

Samouverene ste

Osoba koja je samouverena u krevetu uvek je poželjan ljubavnik. Osim toga, brojni stručnjaci tvrde da je upravo samouverenost kod žena s iskustvom najvažniji faktor privlačnosti kome mlađi muškarci jednostavno ne mogu da odole.

Nije vam neprijatno da date uputstva

Kada bi postojala samo jedna stvar koju bi mlađe žene trebalo da nauče od starijih, onda bi to bilo ovo: u krevetu nećete dobiti ono što želite, osim ako to ne zatražite. Mlađe žene se često ustručavaju da od ljubavnika traže ono što žele, muškarcu prepuštaju glavnu reč smatrajući da on treba da zna šta da radi ili se  ne usuđujuda kažu šta žele zbog straha od kritike. Ali istina je ta da mnogi muškarci ne mogu da odole upravo ženama koje su samouverene, iskrene i otvorene.

Izvor: Cosmopolitan.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u