Lifestyle

ŽIVOT BEZ STRESA: Ulepšajte dan malim ritualima!

Objavljeno: 28.07.2015 | 08:29Izvor: Kurir

Život nam svakodnevno donosi obilje stresa i nervoze, ali postoje načini da se oni zaobiđu ili barem ublaže i da mnogo opuštenije provedete dan. Evo malih saveta koje bi trebalo primeniti...

1. Zdravo buđenje - kada vam sat (ili alarm) zazvoni, što je za organizam čist stres, ostanite da ležite još neko vreme u krevetu. Duboko udahnite nekoliko puta i protegnite se. Tek tad ste spremni za ustajanje.

2. Doručak za stolom - umesto da u hodu jedete nešto iz pekare, ustanite nekoliko minuta ranije, postavite sto i doručkujte na miru uz neku lepu muziku.

3. Jedno po jedno - najveći haos u glavi stvaraju brojne obaveze i skakanje s jedne na drugu. Obavljajte jednu po jednu stvar i fokusirajte se na nju dok ne budete gotovi.

4. Obavezan ručak - izađite iz kancelarije, sami ili s kolegama, presecite dan, imate pravo na to. Po mogućnosti prošetajte, ručajte na miru ili popijte kafu u nekom parku. Mirnoća prirode spasava.

5. Samo dobre vesti - zaobiđite sve loše članke koje vidite na Fejsbuku, u novinama i internertu i čitajte samo ono što je pozitivno. Videćete, dan će vam biti mnogo veseliji.

6. Slušanje muzike - napravite plej-listu i slušajte muziku ujutro kad ustanete, do posla, kod kuće... Ona ima terapeutsko dejstvo, opušta i otklanja stres i osećaj umora.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u