Lifestyle

VAZDUH U AVIONIMA UZROKUJE RAK? Pilot upozorava sve putnike na opasnost!

Objavljeno: 23.02.2015 | 23:36Izvor: Telegraf.rs

Vazduh u avionima je toliko toksičan da truje i putnike i posadu i izaziva mučnine, vrtoglavice i dugoročne fiziološke šteta za organizam, pa čak i rak, tvrdi pilot Tristan Lorejn, koji je nekada radio za avio kompaniju British Airways

Pilot Tristan Lorejn, koji je radio za avio kompaniju British Airways, izneo je šokantno otkriće. On navodi da je vazduh u avionima toliko štetan za ljude da može da izazove gubitak pamćenja, hroničan umor, probleme s disanjem, pa čak i rak.

Njegove tvrdnje potkrepljuje i film “Dark Reflection”, koji se temelji na tom šokantnom otkriću, koje avio kompanija navodno skriva od javnost već decenijama.

U pitanju je tzv. aerotoksični sindrom (Aerotoxic Syndrome) za koji Lorejn tvrdi da je prljava tajnu avionske industrije.

Vazduh u avionima je toliko toksičan da truje i putnike i posadu i izaziva mučnine, vrtoglavice i dugoročne fiziološke šteta za organizam, pa čak i rak.

O ovome priča pilot koji je 19 godina radio za British Airways, alizbog zdravstvenih problema morao je da ode u penziju 2006. godine. I on nije jedini, još stotine pilota ima iste zdravstvene probleme.

Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis

Godinama je imao niz problema koji odgovaraju simptomima aerotoksičnog sindroma, termina koji se koristi za niz neuroloških i fizičkih problema nastalih zbog udisanja koktela opasnih hemikalija, koji stvaraju pupme koje dovode vazduh u kabine aviona. Problem su opasani otrovi koji se nalaze u motornom ulju aviona.

Udisanje ovog vazduha u malim količinama nije toksično, ipak, ukoliko su mu ljudi izloženi često, mogu imati ozbiljne zdravstvene probleme, čak i rak ili tumor na mozgu, tvrde piloti.

Printscreen: Youtube/ 60Minutes9

Printscreen: Youtube/ 60Minutes9

Di Pason (56) je takođe jedna od zaposlenih koji je godinama radila za British Airways, ali je posao morala da napusti 2008. godine zbog naglog pogoršanja zdravlja. Tada joj je bio joj je dijagnostikovan rak dojke, ali ne samo to – dobila je i astmu, a obolela je i od gastroenteritisa.

– Osećala sam se kao 90-godišnjakinja – rekla je ona i dodala kako u prvom trenutku nije znala šta se događa. Međutim, onda je naišla na slučaj aerotoksičnog sindroma i sve joj je postalo jasno.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u