Lifestyle

Super metode da hrkanje konačno prestane!

Objavljeno: 02.09.2014 | 13:50Izvor: Telegraf.rs

Oko 75 odsto ljudi pati od otežanog disanja tokom spavanja što dovodi do hrkanja, a pored njih, "ispaštaju" i oni koji spavaju u istoj prostoriji.

Postoje mnoga rešenja kako da doskočimo hrkanju, a najbolja su ona prirodna. Osim toga, hrkanje može biti i vrlo opasno pa ga treba ozbiljno shvatiti, javljarapidhomeremedies.com

Hrkanje možete tretirati nekim od ovih prirodnih načina:

MASLINOVO ULJE

Lekovito je za razne stvari, pa tako i za hrkanje kojeg se možete osloboditi pomoću njega. Stručnjaci predlažu jednu do dve kašičice maslinovog ulja svako veče pre spavanja. Ponovite postupak nekoliko dana.

ŽALFIJA

Biljka žalfija deluje protiv upala, ali blagotvorna je i za krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Šaka listova žalfije, jabukovo sirće (nekoliko kašičica) i peškir sve je što vam treba za lek koji vas može trajno osloboditi hrkanja. Skuvajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu peškirom i inhalirajte. Tome možete dodati i neku kašičicu jabukovog sirćeta.

ĐUMBIR

Nekoliko komada svežeg đumbira, stavite u posudu sa 2dl vode. Sve to prokuvajte 3-4 minute pa prekrijte poklopcem i pustite da odstoji. Nakon 5 minuta dodajte med, promešajte i popijte. Konzumirajte ovaj veoma ukusan napitak 3 do 4 puta dnevno.

BELI LUK

U narodu se neretko može čuti da ljuta hrana pomaže protiv hrkanja jer isušuje nosne kanale pa smanjuje gomilanje sluzi koja blokira sinuse i otežava disanje. U svakom slučaju, beli luk pre spavanja, uz večeru ili bez dodataka, sigurno pomaže protiv hrkanja, proverite.

ČAJ OD KOPRIVE

Ako se odlučite za čaj, sve što vam treba je jedna kašika suvih listova koprive i šoljica vruće vode. Prelijte koprivu prokuvalom vodom, pustite da odstoji pet minuta pa popijte čaj. Tri takve šolje čaja dnevno pomažu protiv hrkanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u