Lifestyle

SEKSI I ORIGINALNO! Evo kako da se našminkate za novogodišnju noć!

Objavljeno: 27.12.2014 | 22:17Izvor: Telegraf.rs

Želite da izgledate očaravajuće? Hoćete da oborite s nogu sve koji vas vide? Pogledajte kako možete zablistati u Novoj godini, uz odgovarajuću šminku

Nova godina se bliži a vi i ste pronašli savršenu haljinu, cipele, nakit i tašnicu.Sad vam samo još fali vedro i našminkano lice, kako bi najluđu noć proveli na najbolji mogući način.

U potrazi za odgovorom na pitanje kako se najbolje našminkati za doček, posetili smo kozmetički salonu “Stars”, koji se nalazi u centruBeograda, na adresi Gundulićev venac 44.

Profesionalni šminker, Emilija Mihajlović, dočekala nas je na ulazu uz široki osmeh.

Smestila nas je u udobne, bele fotelje i transformacija je počela.

Prvi korak pri svakom šminkanju je čisto lice, bez ostataka šminke – objasnila nam je Emilija. Potrebno je umiti se ili očistiti kožu nekim od preparata, kao što je mleko za lice.

Nakon toga, prvo što se stavlja na lice je prajmer i nanosi se podloga,  kako bi lice bilo pripremljeno za odgovarajuću boju, odnosno ten. Puder je najbolje birati prema prirodnoj boji lica i mnoge devojke i žene greše, često uzimajući nijanse koje nisu prikladne njihovom tenu, već znaju da budu dosta tamnije. 

- Ako na licu postoje nedostaci, oni se kamufliraju korektorom. Pri nanošenju podloge, bitno je preći celo lice, bez preskakanja i to utapkavajući podlogu, a ne razmazujući. Najbolje je koristiti četkicu jer se puder na taj način najbolje nanese i duže traje, ali se to može raditi i sunđerčićem i prstima.

Ukoliko žena nema problem sa podočnjacima, korektor bi trebalo da bude do dve nijanse svetliji od prirodnog tena. Nanesite na lice, tako što ćete napraviti oblik trougla ispod oka.

Sledeći korak je konturisanje lica. Žene vole istaknute jagodice, ali i prikrivanje nedostataka. Da biste dobili željeni izgled, potrebno je da izvučete pravilne konure svog lica.

- Najbolje je koristiti kremasti korektor koji se koristi za konture, ali se mora znati i na koje se mesto nanose bronzer i rumenilo. Takođe, mnogo toga zavisi od oblika lica. Ovalno lice je najidealnije. Kod njega se naglašavaju samo obrazi, a kod svih drugih oblika potrebno je suziti deo u predelu jagodica – ispričala nam je šminkerka.

Oči su za većinu pripadnica lepšeg pola možda najvažnije, jer ko ne bi želeo predivan, zavodljiv pogled tokom Nove godine? Pre bilo kakvog nanošenja senke, potrebno je na kapap naneti bazu za kapke, kako ne bi došlo do skupljanja senke na pregibima.

Novogodišnju noć gotovo uvek prate šljokice, pa tako nećete pogrešiti ako se odlušite za jaču i svetlucavu šminku.

Emilija je za nas odabrala kombinaciju ljubičastih šljokica i crne senke. Na kapak se prvo nanese blagi sloj ljubičaste senke, a nakon toga gel ajlajner, na koji se lepe šljokice.

Pri nanošenju šljokica, možete koristiti i boju za telo, lepak za šljokice ili bilo šta što je lepljivo i naravno, bezbedno.

Laganim pokretima šljokice se utapkavaju na središnji deo oka, kako bi se postigao glamurozni izgled – navela je Emilija, dok je nanosila boju na oko.

Oblik oka je jako bitan pri šminkanju. Bademaste oči su najidealniji tip, ali svakako postoje male oči koje bi trebalo povećati, veće smanjiti…najčešća greška je granica do koje se sme ići pri uobličavanju oka. Ta granica se završava na mestu gde se završavaju vaše obrve i ona se ne sme prelaziti.

- Za sužavanje očiju, stavlja se crna olovka u unutrašnji deo, a ako ih želite povećati, onda se tu nanose svetle boje ili jednostavno – ništa. Ajlajner se nanosi prema prirodnom obliku, a veštačke trepavice je najbolje koristiti za jednokratnun upotrebu. Kada ih stavljate, prislonite prvo sredinu, pa onda uglove, u predelu gde rastu vaše trepavice, nikako na kapak – objašnjavala je profesionalna šminkerka, dok je spretnim pokretima na licu stvarala pravo umetničko delo.

Devojke danas jako vode računa o svojim obrvama, pa ih možete oblikovati pomoću senke ili olovke za obrve. Suština je pratiti prirodan oblik obrve i popunjavati praznine. Senka je malo blaža, dok je olovka intenzivnija.

Da biste upotpunili svoj izgled, potrebno je da svoja usta učinite privlačnim, jer…ko zna? Možda dobijete neočekivani novogodišnji poljubac.

Emilija savetuje mat karmine, koji su dosta popularni. Pre karmina, olovkom za usne možete povećati usne, prateći liniju iznad. Bitno je uskladiti olovku i karmin u istoj boji, kako se ne bi videla razlika. 

Ako imate tanke usne, naglasite ih.

Kada ste prošli kroz sve ove faze, budite sigurni da ste spremni da svojim izgledom očarate sve oko sebe. Po izlasku iz salona “Stars”, mi smo bili sigurni da smo očarali večinu prolaznika, ali i kolega.

Spremite se za nezaboravan provod i sjajno veče u kojem ćete zablistati na pravi način!

Pogledajte kako se našminkati za Novu godinu:

Nastavak…


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u