Lifestyle

Seks je kriv što se muškarci tako dobro snalaze u prostoru!

Objavljeno: 27.11.2014 | 12:09Izvor: Telegraf.rs

Jeste li se ikada zapitali zašto dame imaju tako katastrofalan smisao za orijentaciju? E, pa pogrešno ste pristupili celoj stvari. Pravo pitanje je zašto su muškarci u toj meri razvili veštinu da se snađu gde god da se nađu

Kad je u pitanju snalaženje u prostoru, sve se opet vrti oko seksa!

Naime, ako su muškarci sposobniji od žena da se snađu na geografskoj karti to je zato što i dalje, duboko u njima, tinja potreba da svuda naokolo seju svoje gene. Ova fundamentalna razlika, rezultat evolucije, i danas se očitava u našem mozgu, piše londonski Telegraf.

Tim naučnika sa Univerziteta u Juti pratio je dva plemena u Namibiji koja su sačuvala viševekovne tradicije. U oba plemena, muškarci su redovno prelazili stotine kilometara da bi došli do raznih žena, koje su za razliku od njih tek retko napuštale svoja sela.

- Muškarci imaju brojne veze koje nisu ozvaničene brakom i to se u njihovoj kulturi toleriše – objasnila je profesorka antropologije Elizabet Kešden.

Tokom testova spacijalizacije, naučnici su otkrili da muškarci ostvaruju bolje rezultate od žena, a da najveći putnici među jačim polom su i najnadareniji kada je reč o snalaženju u prostoru.

- Muškarci koji su prevalili najviše kilometara imali su i više dece od ostalih, što znači da uz putovanje ide i produženje vrste – zaključila je Kešden.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u