Lifestyle

POTRESNA ISPOVEST: Moj muž je heroj, ali najviše bih volela da UMRE

Objavljeno: 26.06.2016 | 13:15Izvor: Telegraf.rs

- Nemam ovlašćenje da donesem odluku bez njegovog odobrenja. Sada pišem unapred dokument kojim želim da svoju ćerku zaštitim ovakve situacije, ako se ikada nađe u sličnoj poziciji sutra - objašnjava Lindzi Brigz

Kada se zavetuješ da ćeš nekoga da voliš i u dobru i u zlu, i u zdravlju i u bolesti, nikad ne možeš da ni da zamisliš šta je to najgore što može da se desi. Ne možete nii da zamislite kako je to, kada čovek kojeg volite više od svega na svetu, dođe u situaciju da mu život zavisi od aparata. Ni ne sanjate kako je to, kada ne mogu da podnesem takvog da ga gledam, da radije želim da umre, nego tako da živi.

- Prošle godine u julu, Pol (43), koji već 15 godina radi u policiji, otac petogodišnje ćerice Ele, doživeo je saobraćajku sa svojim motorom, gde je jedva izvukao živu glavu – započinje ispovest Lindzi Brigz.

Pored svih loših izgleda, on je preživeo, ali je njegova žena morala svaodnevo da gleda kako njen hrabri muž, posle 12 meseci kome postaje čaura od čoveka. “Ako se ikada probudi. mozak će mu biti oštećen i zahtevaće negu 24 sata”, govorili su joj lekari.

 Svakog dana gledam kako malo pomalo od njegovog dostojanstav odumire, i zam da bi i on sam želeo da umre. Ali zakon ne dozvoljava da ga isključe sa aparata, jer to nije stavio kao svoj želju – priča nesrećna žena i nastavlja:

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis
– Hipotetički smo razgovarali o tome, šta bi se desio kada bi neko od nas dvoje završio u vegetativnom stanju, ali to nikada nismo zimali za ozbiljno. Zašto bismo?
Kao ratni veteran Pol je preživeo šest godina u Zalvskom ratu u Severnoj Irskoj pre nego što je stupio u policiju.

Na jednoj strani je ćerka o kojoj treba itekako da vodi računa, a sa druge strane je 24-satovna mnega, gde treba da bude medicinska sestra svom mužu. Ova žena se nalazi u ćorsokaku jer ne može da donese nikakvu odluku.

– Nemam ovlašćenje da donesem odluku bez njegovog odobrenja. Sada pišem unapred dokument kojim želim da svoju ćerku zaštitim ovakve situacije, ako se ikada nađe u sličnoj poziciji sutra – objašnjava Lindzi Brigz.

U martu je Čelsi Rou, koji je učestvovao u ovom sudari, prikome je siroti čovek izgubio život, priznao krivicu, i zatvoren je.

– Nadamo se da je pravda zadovoljena, ali ništa ne može da vrati Pola da bude čovek kaka je bio pre nesreće. Ja volim svog muža, ali on je mrtav u svim delovima osim njegovg tela. Ne zna kada ću ga položiti da počiva u miru – kaže Lindzi.

Ona svim parovima preporučuje da na vreme reše ovakve situacije, kako sutra ne bi imali istti problem.

(Telegraf.rs/Izvor:mirror.co.uk)

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u