Lifestyle

Pogledajte kako kanabis ubija ćelije raka!

Objavljeno: 03.05.2015 | 00:17Izvor: Telegraf.rs

THC usporava rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36 odsto

Poslednjih meseci u Srbiji se priča kako bi kanabis mogao da se legalizuje u medicinske svrhe jer je efikasan u borbi protiv raka. Pojavio se snimak koji još jednom dokazuje kako THC ubija ćelije raka ne dirajući pritom zdrave ćelije.

Pol Armentano, analitičar Nacionalne organizacije za reformisanje zakona o marihuani (NORML), navodi dakanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka. Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine.

ČOVEK HEROJ – IZLEČIO RAK KANABISOM: Lekari mu prognozirali još samo 18 meseci života! (FOTO)

U članku Vašington posta koji je izašao 1974 godine stoji da je THC usporio rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36 odsto.

Međutim, kako je taj članak izašao u jeku skandala Votergejt i Niksona nije bio ni primećen.

Printskrin: Youtube/ Lincoln Horsley

Printskrin: Youtube/ Lincoln Horsley

Za vreme tog istraživanja su identifikovane 3 primarne komponente kanabisa, Delta 9 THC, Delta 8 THC i kanabinol (CBN). Sve ove komponente dokazano sprečavaju rast specifičnih tumora u plućima.

Vlasti već godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrednost. Kanabis trenutno spada u kontrolisane supstance prvog reda, zajedno sa LSD-om, heroinom i ekstazijem. Smatra se da ove droge izazivaju zavisnost i da nemaju nikakav medicinski efekat. Međutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primenu ove biljke.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u