Lifestyle

Ovih sedam činjenica o guzi niste znali!

Objavljeno: 01.10.2014 | 11:36Izvor: Alo!

Guze su vrlo popularne u svim modernim video spotovima, filmovima i predstavama. Najgledaniji su objekt na ženama, tj. ne možemo da se odlučimo da li nas privlači više dobra guza ili dobar dekolte, ali to valjda zavisi od ličnih preferencija.

Krenimo sa činjenicama:

1. ZDRAVO JE IMATI VELIKU GUZU!

U telu, postoji više vrsta masnih naslaga. Istraživanja su pokazala kako masne naslage na trbuhu izrazito povećavaju rizik od dijabetesa i ozbiljno pospešuju srčane bolesti, što je briga mnogih muškaraca. Ista stvar se ne može reći za žene s velikim guzama. Ako uzmemo činjenicu da žene duže žive, možemo jednostavno zaključiti kako su velike guze zdrave! Možda je to čak i razlog zbog kog žene imaju duži životni vek.

2. „TVERKOVANJE“ ZAPRAVO NIJE REČ

Iako je ceo svet zna, iako ju je Majli Sajrus popularizovala svojim kontroverznim nastupom na VMA nagradama, ta reč još uvek nije službeno uvrštena u Oxfordski rečnik. Ali, obzirom na popularnost i gledanost svega što ima reč twerking u naslovu, moraćemo još malo da se strpimo kako bi sve bilo službeno.

3. GLUTEUS JE DEO NAJVEĆE I NAJSNAŽNIJE MIŠIĆNE GRUPE

Ko bi rekao da prekrasni oblik ženske guze zapravo skriva deo najmoćnije mišićne grupe ljudskog tela! Gluteus maximus, inače poznat kao guza, je povezan s nekolicinom bližih mišića i kosti koji su zaduženi za kretanje kukova i bedra. Bez gluteusa, ne bismo se mogli dići iz sedećeg položaja, niti bismo mogli da hodamo po stepenicama. Osim toga, ne bismo mogli da uživamo u odličnoj Džen Selter koja je jedna od glavnih razloga zašto devojke današnjice rade sve više čučnjeva i zašto je Joga postala ponovno jako popularna.

4. OPERACIJE NA GUZI I IMPLANTATI ZA GUZE SU JEDNI OD NAJPOPULARNIJIH ZAHVATA U PLASTIČNOJ HIRURGIJI

Ko bi rekao, zar ne? Mislili ste da se radi o zatezanju lica, korekciji nosa ili transplantaciji kose? Ne. Prvo, implantati za grudi. Drugo, guze. Treće? Usne. Zavisno od toga šta vam se više sviđa, ne možete biti toliko nezadovoljni ovim rasporedom “nadogradnji” na koje se devojke nezadovoljne svojim izgledom odlučuju. Što se nas tiče, prirodno je najbolje, ali postoje raspoloženja u kojima je sve moguće, a maštovitost i želja za istraživanjem jednostavno nas tera da isprobamo sve što se može ponuditi. Od vas samo tražimo da ne diskriminišete devojke koje žele da izgledaju lepše i privlačnije. One to žele za nas!

5. SPANKOFILIJA JE NAZIV ZA FETIŠ ŠAMARANJA GUZE

Moderne žene vole i pročitale su sve jednu knjigu: „50 nijansi sive“. Hvala bogu na toj knjizi i na njenoj popularizaciji. Ali, što je to toliko uzbuđujuće ženama da vole da im se guze šamaraju? Šta je to što ih tera da nas vežu, da nas grebu, grizu i maltretiraju za vreme vođenja ljubavi? Muškarci su nežna bića, željni su mirnih dodira, tihih šaputanja na jastuku, celonoćnih maženja i imaju problema s grubim seksom. Khm, da. Lažemo.

6 NEKE KORNJAČE DIŠU NA ZADNJICU

Majka priroda stvarno ima dobar smisao za humor. Ili je to samo u slučaju što se tiče kornjača. Uglavnom, osim što neke vrste žive duže od 200 godina, kornjače skrivaju još jedan vrlo zanimljiv talent. Što su se majci prirodi zamerile, nije nam jasno, ali dala im je mogućnost da dišu kroz kanal između guzova. Zapravo, guzica od kornjače nosi naziv “cloaca” i predstavlja kanal kroz koje kornjače vrše nuždu i polažu jajašca. Uz to, mogu i disati. Vrećice na kraju kanala se napune i omogućuju pristup kiseoniku mikro žilicama. One mogu da dišu, a mi možemo da se smejemo. Katastrofa.

7. POKAZIVANJE ZADNJICE U JAVNOSTI JE STARIJE NEGO ŠTO MISLITE

Sigurno ste i vi u jednom delu svog života imali iskustva s ovim čudnim fenomenom koji obuzima ljude pod uticajem alkohola. “Mooning”, iliti prikazivanje guzice u javnosti s nama je odavno. Samo se setite svih tih filmskih scena u kojima naš junak kroz otvoreni prozor na automobilu pokazuje svoju guzicu slučajnim prolaznicima. Ali, da li ste znali da se pokazivanje guzice koristilo kao oblik uvrede još za vreme Rimskog carstva? Prvi zabeležen slučaj pokazivanja guzice je bio Rimski vojnik koji je svoje guzove pokazao grupi Jevreja u prolazu. Navodno je i “ispuštao gasove”, ali taj deo uvrede se do danas nije zadržao. Zanimljivo je to, što je ovaj događaj zabeležen po onome što je sledilo. Više od hiljadu ljudi poginulo je u jednom od najkrvavijih dvoboja Rimljana i Jevreja koji je izgleda započeo dobro naciljanim prdežom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u