Lifestyle

OVAKO SE POSTAJE NESREĆNA ŽENA: Siguran recept da vas život pojede!

Objavljeno: 30.08.2016 | 23:51Izvor: Ženski kutak

...Onda shvatimo da celog života radimo što drugi očekuju od nas i postajemo hendikepirane za ono što želimo. Odjednom shvatimo da smo nezadovoljne. A nezadovoljstvo je poput virusa, širi se na svako zdravo tkivo

Nesrećna i nezadovoljna ženaje tema mnogih časopisa, terapeutskih seansi, ženskih razgovora. Koji savet dati drugarici, klijentu, ženi ili devojci koja ne želi da budelicencirana kao nesrećna žena?

Oduvek su nas pratili teški zadaci kroz odrastanje i sam život. Biti žena nije ni malo lako.

Kada se rodiš postaješ princeza kuće, kada progovoriš – baš si slatka, kada kreneš u školu govore ti da vredno učiš jer je loše biti nevaljala devojčica, dodje pubertet kreću kritike poput- duža suknja, duboke farmerice, dodji kući do 11, nemoj komšije da te vide kako se ljubiš sa nekim na ulici , kako si mogla da dozvoliš da dobiješ toliko jedinica, daj treniraj nešto, ne želiš da učiš – počni da radiš, ma žensko se rodi da ti krv popije I tako u nedogled. Kreneš na fakultet – gledaj da nam obeliš obraz i pazi sa kim se smucaš. Nadješ posao – e, sada možeš da se udaš! Udaš se, a onda neko drugi počne sve ispočetka! Zakon prirode je takav.

Shvatila sam ovo tek kad sam se razvela: Prestanite da pravite ove greške dok još nije kasno

Onda shvatimo da celog života radimo što drugi očekuju od nas i postajemo hendikepirane za ono što želimo. Odjednom shvatimo da smo nezadovoljne. Anezadovoljstvo je poput virusa, širi se na svako zdravo tkivo, u ovom slučaju na svaki segment našeg života.

Shvatimo da smo prvih trideset godina podredile drugima ( neke to shvate i kasnije ), krenemo da paničimo i istresamo se na drugima. A bes jedne nezadovoljne žene je poput krika lava u divljini. Bežite dok vas ne pojede!

Uzmimo u obzir i činjenicu da nam je društvo nametnulo frazu „žena zmaj“. To je žena uspešna u svemu, žena koja sve razume, sve može, sve radi i sve zna. U slučaju da neka ne ispuni nešto od navedenog, pada u očaj i postaje nesrećna i nezadovoljna.

A rezultati ovog nezadovoljstva su sledeći: raskid veze, prijateljstva, svadja sa porodicom, nestabilni odnosi sa ljudima u okruženju, slabi rezutati na poslu, pogrešni izbori, razvod, očaj, depresija… Želite li još ovakvih rezultata? Naravno da ne!

Zato svim ženama savetujemo da svakog dana stanu pred ogledalo i zapitaju se šta ih čini srećnim. A, onda kada shvate i priznaju neka preduzmu prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva, jer jedino tako mogu doći do rezultata.

Odlaganje problema ne dovodi do rešenja. Budite svesne sebe i svojih kvaliteta, pohvalite sebe i za najmanji pomak koji ste napravile, recite da možete sve da uradite, a posebno da držite život u svojim rukama!

Neverne žene daleko su pametnije

Radite ono što volite jer osmeh koji izaziva to zadovoljstvo niko vam ne može oduzeti. Setite se i najsitnijih detalja kada ste uradili nešto što niko drugi nije mogao, setite se kada ste pomogli dečku ili mužu da reši neku situaciju, setite se kada vam se neko zahvaljivao jer bez vas ne bi mogao da uspe. Ma setite se i najbanalnije stvari, a to je da bez vas ni kuća ne bi bila čista. To će vam i te kako izmamiti osmeh na licu. I da, setite se da bez vas ne bi bilo onoga što već sada imate.

Volite svoje Ja! Ne, to nije fraza, to je istina! Jer, sve nesrećne i nezadovoljne žene imaju malo ljubavi za sebe, a samim tim i malo volje da nešto promene!

Počnite da volite sebe!

mojzenskimagazin.rs / dnevne.rs



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u