Lifestyle

Ne činite ove greške jer ćete izgledati starije

Objavljeno: 26.10.2014 | 09:11Izvor: medio.rs

Kao što već znate, frizura igra veliku ulogu u vašem celokupnom izgledu. Međutim, nekad se uželite promene, ali niste sigurni šta treba da uradite. Sledeći put kada idete kod frizerke, setite se ovih čestih grešaka i izbegnite ih pod svaku cenu.

Kosa vam je prekratka 

Ako vam je kosa zdrava i gusta, nema potrebe da je svedete na konzervativnu kratku frizuru samo zato što mislite da više odgovara vašim godinama. Ali, ako se odlučite za kratko, neka bude bar malo nestašna. Izgledaćete modernije, a takvu frizuru je i lakše održavati. 

Pramenovi su vam predugi 

Dugi pramenovi mogu da povlače kosu dole, ali i vaše lice. Najgori prestupnik je duga beživotna kosa, podeljena po sredini. Razmislite o poludugoj bob frizuri, koja bi vam išla do ključnih kostiju. Asimetrična frizura ili bilo kakva koja nije savršena, odvlači pažnju od bora. 

Plašite se da je posvetlite 

Na tamnoj kosi je primetnije kada počne da se stanjuje a, takođe, baca senku na vaše lice, naglašavajući bore. Kako biste to izbegli, isprobajte boju koja je za dva ili tri tona svetlija ili samo posvetlite pramenove oko lica. Ili probajte toplije tonove. Na primer, ako imate tamno smeđu kosu, prefarbajte je u neki čokoladni ton. 

Slična je stvar sa svetlom kosom. Ako je vaša kosa slična tonu vašeg tena, izgledaćete bledo. Ako unesete malo kontrasta, vaša koža će izgledati zdravije, pa isprobajte pramenove boje karamele. 

Izabrali ste ekstremnu frizuru 

Frizeri smatraju da je ekstremna frizura isto kao kada imate na licu previše šminke. Ako želite nešto moderno, frizeru pokažite fotografije nekih zvijezda sa lepim frizurama, kao što su Hale Beri ili Suzan Sarandon. 

Šiške su jedan od načina na koji možete da osvežite svoju frizuru, a da ne preterate. Izaberite pune šiške koje vam dolaze do obrva, a izbegavajte tanke. Možete se opredeliti i za duže šiške koje se nose sa strane. Ali, ako vam je kosa nestašna ili kovrdžava, izbegavajte šiške u potpunosti. 

Izvor: magazin.hr


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u