Lifestyle

Kardio vežbe kojima ćete najbrže skinuti kilograme

Objavljeno: 27.08.2014 | 14:14Izvor: Super žena

Kardio vežbe vrlo su popularne jer su najbolji način da izgubite kilograme i održavate kondiciju i zdravlje srca. Evo liste najefikasnijih vežbi...

Džogiranje 

Ovo je verovatno jedna od najlakših vežbi jer ne zahteva upotrebu dodatne opreme. Sve što treba jeste da ustanete ranije ili izdvojite malo vremena u toku dana i izađete napolje. Za bolje rezultate, možete trčati uzbrdo ili na neravnom terenu jer će dodatni napor uticati na veću potrošnju kalorija. 

Plivanje 

Savršen predlog za leto kojim se kilogrami munjevito brzo tope, naročito na rukama i donjim delovima tela. Naravno, što je trening intenzivniji, to će i rezultati biti izraženiji. 

Vožnja bicikla 

Oživite svoje detinjstvo i vozite bicikl redovno kako biste zategli i oblikovali mišiće na nogama i brzo izgubili težinu. Kao i kod džogiranja, odaberite teren sa većim otporom, poput uzbrdica, da bi efekat vežbanja bio izraženiji. 

Preskakanje vijače 

Ova vežba izuzetno je zabavna, a možete je praktikovati i unutra i napolju, slušajući muziku. Ako tek počinjete, možete započeti trening serijom od 30 preskakanja a onda postepeno povećavati broj serija i preskakanja. Time ćete izgubiti kilograme za veoma kratko vreme. 

Tenis 

Ovo nije samo sport, već odlična vežba za jačanje snage i izdržljivosti. Zapravo, čak poboljšava i brzinu vaše reakcije i veština vezanih za koordinaciju vida i ruku. 

Pešačenje 

Pešačenje je odlična rekreativna aktivnost, savršena za one koji su avanturističkog duha a žele da smršaju. Pešačite redovno, birajući strme i neravne terene i ubrzo ćete ojačati mišiće i otarasiti se viška kilograma. 

Košarka 

Ova vrsta treninga je zabavna, a pomoći će vam da budete snažniji, izdržljiviji, fleksibilniji i aktivniji. Kod deca koja treniraju uticaće i na dodatni porast visine. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u