Lifestyle

KAKO DO ULJA OD KANABISA: Evo šta sve očajni rade i papreno plaćaju da ga nabave na crnom tržištu!

Objavljeno: 27.01.2015 | 12:35Izvor: Kurir

Ovo bi vam doneo jedan od vozača koji sarađuje sa nama i zbog toga nema potrebe da se brinete. Vaše je samo da preuzmete paket u kojem ćemo vam staviti časopise i u njih ubaciti ulje, tako da to niko neće pregledati, a i do sada smo to radili, ispričao je dobavljač

Mnogi stanovnici Bosne i Hercegovine, Srbije i regiona oboleli od teških bolesti počeli su da koristeulje kanabisa kao lek, koje nabavljaju i na ovdašnjem crnom tržištu!

Doskoro su mogli da ga nabave samo u inostranstvu, ali je proizvodnja ove "čudesne tečnosti" zaživela i na ovim prostorima, "na ruke" može da se dobije za svega nekoliko dana. Ovaj kontroverzni lek, koji se dobija kuvanjem sušenih cvetova kanabisa, koristi sve veći broj onih kojima klasična medicina ne može da pomogne.

Nabavljaju ga na crnom tržištu, zbog čega postaju deo kriminalnog miljea, a da ne znaju ni šta kupuju ni šta rizikuju. Jednostavnim pretraživanjem internet oglasa može da se dođe do kontakata nekoliko ovdašnjih proizvođača ovog ulja. Proizvođač iz Hrvatske koga smo kontaktirali rekao nam je da u roku od dva dana može da nam pošalje prvu turu kanabisovog ulja, koje on lično proizvodi, a naše je samo da ovaj paket dočekamo na autobuskoj stanici.

Lečenje petnaest meseci
- Za početak bih vam poslao autobusam četrdesetak mililitara ulja. Ovo bi vam doneo jedan od vozača koji sarađuje sa nama i zbog toga nema potrebe da se brinete. Vaše je samo da preuzmete paket u kojem ćemo vam staviti časopise i u njih ubaciti ulje, tako da to niko neće pregledati, a i do sada smo to radili potpuno bezbedno. Uglavnom, novac mi ne šaljete odmah, već tek nakon što proverite da li je sve u redu. Količinu THC-a u ulju možete prekontrolisati aparatom koji možete da kupite u apoteci, i tek onda mi, opet autobusom, šaljete novac - rekao nam je ovaj prodavac.

Od njega smo saznali da ulje kanabisa pomaže u lečenju raznih bolesti, poput svih vrsta karcinoma, alergije i astme, multiple skleroze, side, dijabetesa, Parkinsonove bolesti, PTSP-a i depresije, šizofrenije, ali i mnogih drugih. Naš sagovornik nam je objasnio da svaka pomenuta bolest iziskuje različit pristup lečenju.

On nam je objasnio i kako izgleda terapija uljem kanabisa za obolele od multiple skleroze.- Ja se lečim od ove bolesti, a proces traje petnaest meseci. Uglavnom, ulje pijete 92 dana, po 0,2 mililitra ili kapljicu veličine zrna riže. Nakon toga, pravi se pauza od dva meseca. Posle pauze opet se uzima ulje 90 dana, pa se pauzira četiri meseca i onda još 90 dana pijete ulje. Kada prođe ova terapija važno je otići na kontrolu kod lekara i proveriti koliko je lek pomogao i da li je potrebno da se lečenje nastavi ili je bolest u potpunosti otklonjena - rekao je naš proizvođač "čudesnog" ulja.

Ipak, zato što je zabranjeno zakonom, ulje kanabisa je veoma skupo, pa 0,5 mililitara koštaju čak 190 evra, dok je za jednu terapiju potrebno 6.000 evra.

Delotvornost ulja kanabisa najbolje dokazuje primer jednog Banjalučanina, obolelog od karcinoma koji se, kako kaže, nakon dva meseca terapije, "vratio iz mrtvih".

- Ne bih da ulazim u detalje svoje bolesti i kako sam došao da ulja kanabisa, ali ono što mogu da tvrdim je da samo zbog ovog leka sada razgovaram s vama. Doktori su me bili otpisali kada sam odlučio da nabavim ovo ulje. Posle prva dva meseca terapije, osećam se mnogo bolje, a nadam se da će mi ulje pomoći da se i skroz rešim svoje bolesti - rekao nam je ovaj Banjalučanin.

Neka struka kaže svoje
Lekari imaju različita mišljenja kada je ulje kanabisa u pitanju. Ipak, doktor Avdo Šakušić, predsednik Udruženja alkohologa i stručnjaka za druge zavisnosti u BiH, ističe da se u medicinske svrhe trenutno koriste mnogi narkotici, pa ne vidi ništa sporno ni u eventualnoj upotrebi kanabisa za ove namene. - Kad čovek umire, najvažnije je pomoći mu, nije važno kako! Međutim, proći će mnogo vremena dok takva praksa ne zaživi u BiH. Naime, najpre struka treba da kaže svoje, pa da bude pokrenuta inicijativa za promenu zakonske regulative - naglašava dr Šakušić.

Pressrs.ba


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u