Lifestyle

Kako da svima ugodite tokom praznika?

Objavljeno: 29.12.2014 | 09:50Izvor: medio.rs

Vi hoćete jedno, partner drugo, a dete nešto sasvim treće? Evo nekoliko saveta kako da svi budu zadovoljni...

Prošle godine ste slavili Božić sa njegovom porodicom, a ove godine on insistira da to ponovo uradite. Sa druge strane, vi biste želeli da ovaj put na ručak odete kod svojih. Deca žele i jedno i drugo... Evo nekoliko saveta kako da svi budu zadovoljni. 

Rotirajte 

Sa svojim partnerom na početku godine dogovorite kako ćete rasporediti posete tokom praznika za celu predstojeću godinu. Držite se plana koliko god je to moguće. Ukoliko ste recimo Božić proveli sa njegovom porodicom, dogovorite da Uskrs provedete sa vašom. Svake godine menjajte raspored poseta i svi će biti zadovoljni. 

Istražite mogućnosti 

Pitajte bake i dede da li praktikuju neke posebne običaje koji zahtevaju da budete prisutni u njihovoj kući u tačno određeno vreme. Recimo, u nekim porodicama postoji običaj da su unuk ili unuka takozvani položajnici, odnosno da su oni ti koji bi trebalo na Božić prvi da kroče u kuću svojih baka i deka, kako bi doneli sreću, zdravlje u radost u porodicu. Ako je takav slučaj i kod vas, iskoristite to! U jutranjim satima otiđite kod porodice koja praktikuje taj običaj i ostanite na doručku. Ručak zakažite kod druge bake. Time ste učinili i detetu i bakama i dedama, mužu a i sebi jer ste dobili dan bez kuvanja. 

Uposlite i prijatelje 

Pokušajte da sa prijateljima, naročito onima koji imaju decu, dogovorite da novogodišnju proslavu svake godine organizuje druga porodica. Možete predložiti da svako donese ponešto od hrane, kako bi se domaćini rasteretili. Takvom organizacijom ćete obezbediti sebi prijatno veče, a deci će sigurno biti zabavno sa vršnjacima. Ukoliko nabavite odelo, možda im u toku noći na vrata pokuca Deda Mraz što će uneti dodatnu dozu radosti u vaš dom. 

Opustite se 

Nema ničeg lošeg u tome da tokom praznika ostavite dete kod bake i dede na jedan ili dva dana. Posvetite se sebi i partneru. Iskoristite vreme za opuštanje, planiranje aktivnosti za predstojeću godinu i budite sigurni da je Vaše dete u dobrim rukama i da se verovatno odlično provodi sa bakom i dedom. 

Ostanite kod kuće 

Ako vam je dosta organizacije, ako jednostavno ne možete da podnesete pritisak - ostanite kod kuće. Smislite nove igre, napravite deci lutkarsku predstavu, čitajte i gledajte filmove. Naručite hranu i bukvalno samo uživajte. 

izvor i foto: bebac;


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u