Lifestyle

Kako da naučite da kupujete pametno?

Objavljeno: 22.07.2014 | 11:26Izvor: Novosti

U prodavnicu uvek idite sa spiskom i nikada ne kupujte ono što nije na njemu. Jedini izuzetak možete napraviti kad su u pitanju proizvodi na akciji, ali tu treba da budete oprezni.

Štedi kada imaš, a ne kada nemaš - poznata je izreka koju je, doduše, u potrošačkom društvu sve teže ispratiti. Ipak, nije nemoguće, potrebno je samo da budete disciplinovani i organizovani, što posebno važi za one koji se na kraju svakog meseca pitaju gde su “otišle” pare. 

Počnite od hrane - pre nego što krenete u supermarket, obavezno jedite, jer istraživanja pokazuju da kada smo gladni, kupujemo više. U prodavnicu uvek idite sa spiskom i nikada ne kupujte ono što nije na njemu. Jedini izuzetak možete napraviti kad su u pitanju proizvodi na akciji, ali tu treba da budete oprezni, da se kući ne biste vratili sa nečim što vam uopšte ne treba. 

Sniženja su opasna i kad je reč o odeći. Ako zaista ne možete da odolite novim krpicama, ne morate da se pravdate pred sobom kako nemate šta da obučete, dovoljno je da birate pametno - umesto haljine, kupite suknju koju ćete moći da kombinujete uz nekoliko stvari koje već imate u ormaru. 

Možete da uštedite i ako promenite svakodnevne navike: umesto da kupujete sendviče, ručak za posao pripremajte kod kuće - jeftinije je i zdravije; smanjite unos alkohola i kafa; otkažite članstvo u teretani tokom leta, možete vežbati i kod kuće. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u