Lifestyle

Evo šta će vam se desiti ako prestanete da unosite šećer u organizam!

Objavljeno: 21.04.2015 | 00:00Izvor: Telegraf.rs

Ukoliko želite da izbacite šećer iz ishrane, vaš organizam biće vam zahvalan. Pročitajte koje sve pozitivne promene oseća Vaše telo ukoliko ne konzumirate šećer i slatke poslastice

Kada govorimo o šećerima koje unosimo u organizam, treba da razlučimo prirodne poput onih koje se nalaze u mleku, soku, i voću od onih industrijski proizvedenih, koji mogu biti dosta opasniji po naše zdravlje.

Izbacivanjem industrijski proizvedenih šećera drastično poboljšavamo naše zdravlje, a ukoliko ste sladokusac, lako ćete to nadoknaditi konzumiranjem meda, sirupa, voća i sl.

Ako se odlučite na taj izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promjene koje će vam zbog toga dogoditi.

1. Vaša telesna težina će se stabilizovati

Zvisnost od šećera je dosta prisutna. Ako se odlučite ipak da izbacite šećere iz organizma, vaše telo će vam biti zahvalno, i dugoročno ćete osetiti pozitivne promene. U početku ćete osećati veliku želju za slatkišima, ali kada se Vaš organizam očisti od šećera prestaćete da osećate gčad i vaša težina će se stabilizovati.

Foto: Alexey Zobov / stockvault.net

Foto: Alexey Zobov / stockvault.net

2. Imaćete više energije

Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže dosta šećera. Ironično je to što time zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Naime, sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na ovaj način izbegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

3. Koža će vam biti zdravija i lepša

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a saveti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savet osećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

Foto: freeimages.com/DCarlton

Foto: freeimages.com/DCarlton

4. Regulisaće Vam se rad probave

Naš probavni sistem  najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcionisanju probave. Želudac i creva lakše će variti sve što pojedete i češće ćete imati stolicu. Problem sa zatvorom moćićete da zaboravite.

5. Prestaćete da osećate potrebu za konzumiranjem šećera

Verovali ili ne izbacivanje šećera će vam pomoći da se rešite potrebe za slatkišima. Nakon nekog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi vam postati previše slatke, a najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u